Vi Celettin Leke ,Milletvekili Hamza Albayrak, Belediye Başkanımız İsmet Özarslan ve Vi Muavini Taşova Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu'nun açılışını yaptığı Özgür Mobilya Sarayı  büyüklüğü, modernliği ve mobilya ürünleri kitesiyle, Amasya bölgesinde bir ilki temsil ediyor.
Özgür Mobilya Sarayı'nın açılışı ATV spikeri Vatan Şaşmaz'ın ve Manken Tuğba Özay'ın katılım ve numlarıyla 3.000 hemşehri in coşkulu katılımlarıyla 300'ü aşkın, çelenk ve çiçeklerle süslendi. Kurbanlar kesildi. Duar okundu ve 7.000 bon açılışa renk kattı. 
Açılış konuşmasını Özgür Mobilya Ailesinin en genç üyesi, Ümit Ağış yaptı. Ağış konuşmasında, ''Bu gün, Özgür Ağış ailesinin,  60 yıllık ticari birikiminin eseri an bu görkemli Mobilya Sarayı'nın, lerin hizmetine nmaktan, son derece mutlu, heyecanlı ve kıvançlıyım. Nasıl masın ki; sebze ve çekirdek satarak önce marketçiliğe geçen, şimdide mobilya fabrikası kurarak, sadece ili in değil ülke in de sınırlarını aşan Özgür Mobilya, bu gün burada 5.000 m2 kapı anlı Mobilya Sarayını hizmetinize nma performasına ulaşmıştır. Ayrıca, Amasyamız insanlarının  giderek gelişen toplums beğeni ve zevklerine hitap edecek şekilde Türkiye'nin en kiteli mobilyarını, en seçkin markarıyla lere nmaktan da son derece mutluyum. Başta Taşova’daki fabrikamız ürünleri mak üzere bu gün burada, Türkiye’nin dört bir yanından seçerek derlediği , en güzel yemek odası, yatak odası, genç odası takımlarını ve oturma gruplarını beğenilerinize nuyoruz. Mobilya Sarayımızın açılışına bu muhteşem ilginiz, Özgür Mobilya’yı çok mutlu etti. Mutlulukların paylaşıldıkça çoğacağı inancıyla hepinize hoş geldiniz diyor, şükranlarımızı nuyoruz'' dedi.
Ümit Ağış'ın konuşmasından sonra, takdimci Vatan Şaşmaz mikrofon'a sırasıyla Belediye Başkanımız İsmet Özarslan'ı, Milletvekili Hamza Albayrak'ı, Vi M. Celettin Leke 'i davet ettiler. İli idari ve mülki amirleri konuşmarında Özgür Mobilya'nın Amasya’da yaptığı üretimle çok büyük istihdam yaratacağını, bu kadar büyük mobilya sarayıyla da Türkiye’nin en seçkin mobilyarını Amasyıların hizmetine ve beğenisine nacağını görmekten çok büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek hayırlı açılışlar dilediler.
Açılış'dan önce Tuğba Özay'ın yaptığı konuşmar arasında, Mobilya kitelerini çok beğendiklerini ve hatta Vatan Şaşmaz’la birlikte mobilyarını Amasya Özgür Mobilya’dan maya karar verdiklerini söylediler. Bu arada Tuğba Özay'ın konuşmasında ''Vatanımıza ve Vatan Şaşmazımıza iyi bakın   çünki; Vatan askerliğini önümüzdeki yıl  Amasya’da yapacak'' dedi.
Bu konuşmardan sonra, Vi Leke , Milletvekili Albayrak, Belediye Başkanımız Özarslan, Özgür Mobilya'nın kurucu Sayın Özgür Ağış ile birlikte açılış kurdelesini keserek Mobilya Sarayını hizmete açtılar. 
Protokdeki yetkililere ve ziyaretçilere Ali Rıza Ağış ve Ümit Ağış Mobilya Sarayını tanıttılar; kullanılan mzemelerin kitesi ve imat yeri hakkında bilgiler verdiler. Örnekler gösterdiler. Ve ''Bu gün burada yüzlerce mobilyayı hemşehrileri in beğeni ve tercihlerine, gördüğünüz gibi çok makul fiyatlarla nmaktayız ve bundan da gurur duymaktayız. Mobilya Sarayımız bölgenin en büyük Showroomudur. Aynı anda 20 ziyaretçi grubuna bilgi verecek ve tanıtım yapacak şekilde donanımlıyız. İş prensipleri e göre, mobilyarımızı sadece pazarlamayı değil, satış sonrası hizmetleri de titiz bir şekilde yerine getireceğiz'' dedi. Tuğba Özay da beğendiği ktuk ve yatak odası takımlarında şirin pozlar vererek, mobilyarın rahatlığını, kitenin güzelliğini sergiledi ve vurguladı. İlgi ve coşku o kadar büyük dü ki; yapılan ikramlarla ve çocuklara dağıtılan oyuncaklarla, keman müziğiyle ve pyaçarın espri ve şakarı ile açılış tam bir festiv havasında geçti. 
Mobilyarın büyük bir kısmının açılıştan hemen sonra satılmış ması, Saraydaki mobilyarın seçiminin, hkımızın beğenisi ile örtüştüğünü gösterdi. 
AMASYAMIZA ve ÜLKEMİZE HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUZ.