“Bir fidan bin nefes” sloganıyla Merzifon genelinde resmi kurumlara, köy mezarlıklarına, okul bahçelerine, cami bahçelerine ve y larına mak üzere 2015 yılında 5500 adet fidan dikti.
    5500 adet fidan diktiklerini belirten Merzifon Orman İşletme Şefi Erhan Çotur; “Ormanlarımız suduğumuz oksijeni üretir. Kökleriyle toprağı tutarak erozyonu önler. Ağaçlar yapraklarıyla toz emerek kirlenen havayı te ler. Su üreterek kaynaklarını besler. Hava sıcaklığını dengeler. Gürültüyü engeller. Yaban hayvanlarının yaşam anıdır. Ülke de unan 9000 bin bitki türünün yaşam ortamıdır. Bize besin maddeleri nar. İnsanlar için geçim kaynağı sağlar. Masa, sıra, kapı, pencere, kem, defter ur. Dinlenmek ve piknik yapmak için uygun yerlerdir. Orman ve varsa hayat vardır” dedi.
    Merzifon Orman İşletme Şefi Erhan Çotur; “Orman teşkilatı arak her yıl fidan dikmeye devam ediyoruz bu günde Mehmetçik ilköğretim okulu öğrencileri le birlikte 500 adet fidan diktik, kendilerine içinde çam tohumu unan kemler hediye ettik hem yazsınlar hem de tohumları dikip kendi fidanlarını yetiştirsinler istiyoruz. Amacımız küçük yaşta öğrencileri e orman ve ağaç sevgisini kazandırmaktır” ifadelerine yer verdi.