05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
19 MART Salı 07:35

Vali Varol Engelli Bireyler İçin Açılan Kursları Ziyaret Etti

Vali Varol, engelli bireylerin tamamladıktan sonra istihdam edileceği Aşçılık ve Elektrik-Elektronik üzerine açılan kursları ziyaret etti.

AMASYA
Giriş Tarihi : 13-02-2019 09:52   Güncelleme : 13-02-2019 09:52
Vali Varol Engelli Bireyler İçin Açılan Kursları Ziyaret Etti

 Vi Dr. Osman Var; İŞKUR, Türkiye Beyazay Derneği, Amasya Sevgican Anadu Engelliler Derneği ortaklığı ve Amasya Üniversitesi birliğinde engelli bireyleri e yönelik açılan ‘pastacı yardımcısı’ kur ile ‘elektrik pano montaj işçisi’ kurnu ziyaret etti. Vi Var’a Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Aile Çışma ve Sosy Hizmetler İl Müdürü Mustafa Arslan, Amasya İŞKUR Müdürü Osman Yılmaz,İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdür Vekili Müjdat Civri, üniversite yöneticileri ve STK temsilcileri eşlik etti. 

 Vi Var ziyaret esnasında yaptığı konuşmada: “Engellileri e yönelik faiyetleri açısından örnek an bir çışmayı yerinde görmek ve lerle birlikte mak için hocarımızın davetini kırmayarak, icabet ederek bugün burada lerle birlikteyiz. Engelli vatandaşlarımız, kardeşleri için bugün hem elektrik nisyenliği hem de aşçılık anında iki tane başarılı bir şekilde devam eden; birçok kurumun iş birliği yaptığı bir taraftan mekan sağlamak anlamında üniversite in, devleti in İŞKUR’u, Aile Çışma ve Sosy Pitikar teşkilatı, diğer taraftan STK’leri vasıtasıyla birçok kurumun her zaman istediği iş birliğiyle gerçekleşen ve istihdam garantisi de mevcut an iki tane kurmuzun faiyetlerini yerinde incelemek için lerle birlikteyiz. 

 Amasya’mızda engelli kardeşleri , arkadaşlarımız için gerçekten çok önemli çışmar var. Tüm kurumların iş birliğiyle önemli imkanlar uşturulmaya çışılıyor. Bu projelerin de bunun güzel bir örneği duğunu düşünüyorum. Tüm kursiyerleri e başarılar diliyorum. Katılımcı STK’lere, des veren tüm kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Böyle projelerin devamını diliyorum. Bizlerin de lere tüm imkanlarımızla, her zaman yardımcı acağımızı bilmenizi istiyorum. Bu nazik davetinizle bu güzel heyetle birlikte maktan dayı çok memnun duğumu rar belirtmek istiyorum.” ifadelerine yer verdi.

 Kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerleri çeşitli kurumlarda istihdam edilecektir. Kurs yeri Amasya Üniversitesi’nin bünyesinde up kursiyerlerin ve eğiticilerin kullandığı mzemelerin ücretleri İŞKUR tarafından finanse edilmektedir.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert