Amasya Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Saatcı, "Fabrikamız 2018/2019 yılına ait pancar bedellerini söz verildiği gibi kesin hesap tarihinden önce ödeyerek çiftçileri in sofrasında aş, yarınları için umut maya devam ediyor" dedi.

 10 bölgede 4 bin 239 pancar üreticisiyle pancar sözleşmesi imzanarak 86.800 dekar sahada pancar ekimi yapılması sonrası 453.700 ton pancar ındığını belirten Mustafa Saatcı, "Bölge in en önemli ekonomik değeri ve bir çiftçi kuruluşu an Amasya Şeker Fabrikası 2019/2020 yılı için pancar ekim taahhütleri maya başlamış up devam etmektedir" diye konuştu.

 Amasya Şeker Fabrikası'nın gücünü sermayesi tabanında mevcut yılların tecrübesine, sağ duyuna ve özverisine sahip çiftçilerinden dığına değinen Saatcı, "Gönül vermiş tüm paydaşlarımızın bilmesini isteriz ki yarınlarımız bu günleri den daha güzel ve aydınlık acaktır. Bizler için gaye yöre siyasileri, çiftçisi, işçisi ve yönetimiyle güçlü bir Amasya Şeker, güçlü bir Türkiye'dir. Bu amaca yönelik 2019/2020 şeker kotamız Fabrika yönetimi in üstün gayreti ile 83.370 tona çıkartılmıştır. Üreticileri e 16 par şekere göre 300 TL/Ton fiyat ile 800 bin ton pancar üretimi hedeflenmektedir ”dedi.

 Çiftçilerin ürün bedellerini erken dıklarında yaşamış dukları sevinçleri ve yönetimi e göstermiş dukları güven leri mutlu ediyor diyen Başkan Saatcı; “Çiftçileri in ın teri kurumadan pancar bedellerinin ödenmesi çok güzel bir duygu. Çiftçileri e lere vermiş duğu güvenden dayı hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bugüne kadar yapılan ödemelerin çiftçileri e, fabrikamıza ve yöre e hayırlı ve uğurlu masını diliyorum” diye konuştu.