05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
29 MART Cuma 10:37

Eğitim Bir-Sen'den İş Yeri Yöneticilerine Eğitim

Eğitim Bir Sen Amasya Şubesi tarafından işyeri temsilcilerine Amasya Rehberlik ve Araştırma Merkezi konferans salonunda daha önce formatör eğitimi alan Taşova Eğitim Bir-Sen Başkan Yardımcısı Ahmet Gültekin ve Mehmet Varinli İlkokulu Öğretmeni Mustafa Sözkesen tarafından teşkilat eğitimi verildi.

AMASYA
Giriş Tarihi : 01-03-2019 12:50   Güncelleme : 01-03-2019 12:50
Eğitim Bir-Sen'den İş Yeri Yöneticilerine Eğitim

 Eğitim Bir Sen Amasya Şubesi tarafından işyeri temsilcilerine Amasya Rehberlik ve Araştırma Merkezi konferans sonunda daha önce formatör eğitimi an Taşova Eğitim Bir-Sen Başkan Yardımcısı Ahmet Gülin ve Mehmet Varinli İlkokulu Öğretmeni Mustafa Sözkesen tarafından teşkilat eğitimi verildi.

 Programın açılışında bir konuşma yapan Eğitim Bir-Sen Amasya Şube Başkanı Kerem Camcı; “Meb’deki değişim dgasıyla beraber bir başarısızlık türküsü ve faturasını da okul yöneticilerine ve öğretmenlere yıkma gibi bir anlayış var ki çok yanlış bir anlayış an bu anlayışı kınıyorum dedi.”

 Camcı, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kıymetli arkadaşlar bir medet davası arak kurulan Eğitim Bir Sen 6. Olağan Kongresini tamamlamış up; Genel Başkanımız Ali Yçın ve yönetim kurulumuz güven tazeleyerek  “Yeni Ufuklardan Yeni Umutlara” sloganıyla yeni döneme girdiği bu günlerde Eğitim Bir Sen Amasya Şubesi İşyeri temsilcileri eğitimi ve toplantısı için bir hafta sonumuzdan feragat ederek bir araya geldik. Programımızın hayırlı masını diliyor hoş geldiniz diyor hepinize kbi muhabbetlerimi nuyorum”

 Daha nitelikli sendikacılığın icra edilmesi ve sendik bilincin artırılması adına yapılan bu toplantıların teşkilat için çok önemli duğunun farkındayız. Sendikamızın eğitim, örgütlenme ve mücadeleye bakış açısı, iş yerinde ne kadar hayat abilirse, iş yeri temsilcileri tarafından ne kadar uygulanabilirse, hedefi e ulaşmak varmak o kadar kay ur. İş yeri temsilcileri arak ler için değerli ve önemlisiniz diyen Kerem Camcı; “Hiç şüphe insanlar bir amaç ve ideleri için yaşarlar. Eğitim bir sen kurucu genel başkanımız merhum Mehmet Akif İnan'ı “Ölüm bir tohumsa kefen zarında, Gün ur fışkırır bir orman ur” düşünce ile kurulmuş an Eğitim Bir-Sen kuruluşundan bugüne, belli mesafe ana kadar da “Tohum saç bitmezse toprak utansın, Hedefe varmayan mızrak utansın” şiirleriyle ve sözleriyle hedefi ve kararlı belirlemiş ve bugünlere kadar gelmiş an Eğitim Bir Sen’in bugün adeta bir tohumdan fışkırırcasına bir orman gibi büyüdüğü geliştiği günleri yaşamaktayız.

 Eğitim çışanlarının özlük sosy ve mi haklar başta mak üzere eğitimi ve gündemi eğitim çışanları hak ve menfaatleri yönünde değerlendirerek genel merkez nezdinde ve yerelde birçok çışmayı beraber gerçekleştirdik. Bu vesi ile lere ayrı ayrı teşekkür ediyorum”

 Milli Eğitim Bakanlığı bugüne kadar uyguladığı pitikarla ve son MEB’deki değişim dgasıyla beraber bir başarısızlık türküsü ve faturasını da okul yöneticilerine ve öğretmenlere yıkma gibi bir anlayış var ki çok yanlış bir anlayış an bu anlayışı kınıyorum diyen Kerem Camcı;  “Oysaki Milli Eğitim Bakanlığı içinde en çışkan birim yöneticileriyle birlikte okullarımızdaki öğretmenleri dir.

 Kıymetli arkadaşlar düşünce i şekillendiren Mescidi Aksa ve Kudüs özlemidir. Mazlumlara sahip çıkma anlayışıdır, yetimlerin hamiliğini yapma düşüncesidir diyen Camcı; Bugün Suriye'de 2300 çocuk, 1130 kadın ABD tarafından katlediyor ve hayatlarını kaybediyor. Mısırda 9 tane genç sadece ihvan üyesi ve Müslüman dukları için idam ediliyor. Zulümlerle du bu dünyanın adeti e, adet düşünce e ihtiyacının var duğunu biliyoruz ve düşünüyoruz.

 Bizler bu hedef doğrultunda y yürüyen ycularız. Bu yculuk uzun ve meşakkatli bir ydur. Önemli an bu yda yürüyenler arak kayda geçmektir. Bizi bu ya bağlayan; değerleri , ufkumuz ve ideleri dir.  Bugün ler acağız yarın başkarı ama bu yculuk devam edecektir.

 Bu duygu ve düşüncelerle programımızın hayırlar getirmesini diliyor katılımlarınız için teşekkür ediyor hepinize saygılar nuyorum dedi. Konuşmanın ardından yoğun katılım an programa numlarla birlikte devam edildi ve program son du.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert