Amasya Viliği Dış İlişkiler ve AB Proje Koordinasyon Birimi, Vi Dr. Osman Var’un öncülüğünde Amasya Viliği’nin yürüttüğü projelerin koordinasyonunu sağlamakla sorumludur. Ayrıca başta Dijit Kent Amasya, Maslarda Amasya gibi büyük projeler makla birlikte birçok tarihi, kültürel, sosy sorumluluk projelerini hayata geçirmektedir.
 
 ViDr. Osman Var; İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Hakan Karaman, Amasya Viliği Dış İlişkiler ve AB Proje Koordinasyon Birimi Koordinatörü Dildar Çetin Hatipoğlu, Proje Uzmanları Özgür Korkmaz, Ahmet Güneş, Kübra Güçyetmez ve Eda Şener ile bir araya gelerek, il genelinde yürütülmekte an ve planlanan birçok proje hakkında fikir ışverişinde ve değerlendirmelerde undu.
 
 Başta ili in turizm potansiyeline sahip noktarını mobil uygulamaya taşıyacak an “Dijit Kent Amasya” ve öncelikle görme, işitme engelli çocuklarımız mak üzere 7’den 70’e herkesin keyifle faydanabileceği “Maslarda Amasya” projelerinin değerlendirildiği toplantıda Vi , planlama aşamasında an ve hazırlıklarına başlanan diğer birçok proje ile ili in özellikle kültür ve turizm potansiyelini en üst seviyeye çıkarmayı hedeflediklerini dile getirdi.