Programa Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay ile eşi Prof. Dr. Keziban Orbay, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ali Yıldız ile eşi Gülçin Yıldız, kamu kurum ve kuruluş müdürleri ve eşleri ile ili de ikamet eden birçok kadınlarımız da katıldılar.
 
 YHKB Müdürü Yasemin Çoban programın açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Kadınların ülke in ve milleti in tarihinde ne kadar önemli bir yere sahip duğuna ve maya da devam ettiğine değindi.
 
 Azimle ve gayretle çışarak kendi işlerinde ve sosy sorumluluk projelerinde takdire değer başarılara imza atan ili in kadın girişimcilerinin hayat hikâyeleri, üstesinden geldikleri zorluklar ve başarıları paylaşıldı.
 
 Amasya Belediyesi Konservatuvarı şefi Mustafa Civa yönetiminde çışan Kadınlar Koro, 8 Mart’a özel türküler seslendirdi ve muhteşem bir sanat şöleni ndu. Müzik ziyafetinin ardından koroya ve girişimci kadınlarımıza plaket ve çiçek takdimi yapıldı. Funda Var Hanımefendi, Prof. Dr. Keziban Orbay ve Gülçin Yıldız gayretleri ve azimleriyle örnek teşkil eden girişimci kadınlarımıza çiçek ve plaket takdim ettiler. Vi koro şefine ve koro üyelerine çiçek takdim etti.
 
 Program sonunda Vi Var 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve asil Türk kadınının önemine değinen bir konuşma gerçekleştirdi.
 
Etkinlikten sonra Amasya Belediyesi’nin açtığı bebek konseptli sergisinin açılışını il erkânının eşleri ve kadınlarımız yaptılar.