05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
29 MART Cuma 12:18

Seçim Güvenliği Toplantısı Düzenlendi

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi ile ilgili ‘Seçim Güvenliği Toplantısı’, Vali Dr. Osman Varol başkanlığında gerçekleştirildi.

AMASYA
Giriş Tarihi : 27-07-2019 19:24   Güncelleme : 27-07-2019 19:24
Seçim Güvenliği Toplantısı Düzenlendi

  Vilik Toplantı Sonu’nda düzenlenen toplantıya Cumhuriyet Başsavcısı Er Çelik, siyasi parti temsilcileri ve diğer yetkililer katıldı.
 
 Toplantıda 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak an Mahli İdareler ile Mahle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçiminin Amasya il genelinde huzur ve güven içerisinde yapılması amacıyla “Oy Verme Günü Alınacak Emt Tedbirleri” konulu num izlendi ve değerlendirildi.
 
 Seçim günü ve seçim sonrasında gelişebilecek muhtemel aylara karşı ınacak emt tedbirleri konunda görüşler ındı. Siyasi partilerin seçim bürarındaki irtibat görevlilerine 298 sayılı Kanun ve Yüksek Seçim Kurulu, ilçe ve il seçim kurulu kararları doğrultunda oy verme işleminden sonraki süreçte dikkat edilecek huslar konunda bilgilendirme yapılması, oy verme günü, özellikle oy torbarının ilçe seçim kuruluna güvenlik içinde intik etmesini sağlamak amacıyla güzergâhların planlanarak güvenlik birimlerinin gözetim ve denetimi tında intiklerinin sağlanması,  seçim sonuçlarına göre toplanması muhtemel kitlelerin ve toplanılacak yerler önceden tespit edilerek tedbir ve kuvvet planlamasının yapılması, oy pularının ilçe seçim kurullarına güvenlik içinde intiki ile birlikte seçim kurulu binarının çevre emtinin de sağlanması ve muhtemel itirazlar huslarında yapılması gereken çışmar görüşülerek karara bağlandı.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert