Baharın başlangıcını ve doğanın canlanışını simgeleyen Nevruz Bayramı, Vi Dr. Osman Var’un da katılımıyla Şehzadeler Gezi Yu’nda düzenlenen etkinlikle kutlandı. Kutlama programına Vi in yanı sıra Garnizon Komutanı Tuğgener Nihat Ergün, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, 23. Dönem Amasya Milletvekili Akif Gülle, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlarımız katıldı.

 Belediye Başkanı Cafer Özdemir yaptığı konuşmada, baharın başlangıcını ve doğanın bereketini simgeleyen Nevruz Bayramını kutlayarak, bahar mevsiminin Amasya’ya hayırlar getirmesini temenni etti.

Vi Var ise konuşmasında şunları kaydetti:

 “Nevruz dünyanın hemen hemen her bölgesindeki toplumların tamamen doğadaki gelişmelere parel bir biçimde onu kutlamak için, onu anlamlandırmak için geliştirdikleri farklı isimler verdikleri, farklı şekillerde kutladıkları ama özünde bahar ile birlikte doğanın rar uyanışı ve bu uyanışın insanlara getirdiği sevinç ayrıca hanelerine getirdiği bereket, kış mevsiminin arkasından yeniden başlayan bir aktivite dönemi, bir taraftan çışmak diğer taraftan çıştığının karşılığını mak için yılın gerekli zamanının gelişi, bunların tamamının insanlarımızda, dünya insanlarında yarattığı bir coşkuyla dünyanın her yöresinde farklı isimlerde, farklı şekillerde kutlanan bir bahar etkinliği ama özellikle orta doğu ve doğu milletlerinde ve özellikle Türk Milleti’nde ayrı bir anlamı an, varuşumuzla ilgili çeşitli efsanelerle de ilişkilendirilmiş ve kültürümüzün temel parçarından bir tanesi muş bir etkinlik Nevruz Bayramı.

 Bugün tüm Orta Doğu coğrafyasında, Türk coğrafyasında gerçekten coşkuyla baharın gelişi, doğanın rar uyanışı kutlanıyor. Bende burada bu gelecek an yeni dönemin, her sene rarlanan bu döngüde bu yılki bereket döneminin, uyanış döneminin öncelikle hayırlı ve uğurlu masını, lere, gençleri e, milleti e hayırlara vesile masını diliyorum. Önümüzdeki dönemde baharla birlikte hem ülke arak hem aile hem de bireysel arak bazı sıkıntılarımız varsa bunları aşmamızı diliyorum. Yine tarım hasat döneminin çok bereketli geçmesini, ekonomik arak ülke in yaşadığı geçici duraksamayı aşmasını velhasıl herkesin derdine bu yeniden uyanan doğanın bir çare getirmesini temenni ediyorum.”

 Program kapsamında Amasya Üniversitesi Hk Oyunları Ekibi, İlduş Hatun Mesleki ve Teknik Anadu Lisesi Hk Oyunları Ekibi hk oyunları gösterisi sergiledi. Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri müzik numu icra etti. Amasya Anadu Lisesi öğrencileri gösteriler düzenledi. Daha sonra Türklerin Ergenekon’dan çıkışını sembize eden demir dövme seremonisi yapıldı ve geleneksel Nevruz ateşi yakılarak haylar çekildi.