Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nda mazbatasını an Sarı, kendisini ynız bırakmayan ve des veren herkese teşekkür etti. 

 Adliye Sarayı çıkışı gazetecilere açıklamarda unan Sarı, Amasyıların yoğun sevgiyle kendisini Belediye Başkanlığı’na getirdiğini ifade etti. 

 Kendilerine oy veren, vermeyen herkesi kucaklayacaklarını ifade eden Mehmet Sarı, şunları dile getirdi: 

 "Oy veren, vermeyen diye bir şeyi yok. Biz Amasya'da yaşayan tüm hemşehrileri in Belediye Başkanıyız. Hepsine teşekkür ediyoruz. Demokrasinin gereği arak siyasi partiler yarışacaktır. Hkımızın iradesine, siyasi görüşlerine saygı duymak lazım. Amasya'da yüzde 48'e yakın bir oyla hkımız iradesini, tercihini den yana kullanmıştır. Ben herkese, şehri de yaşayan tüm hemşehrileri e şükranlarımı arz ediyorum." 

"Asla öileştirmeyeceğiz" 

 Amasya Belediye Başkanlığı önündeki törende,  ardından Müftü Abdulkadir Keşvelioğlu tarafından dua okundu daha sonra kurban kesildi. 

 Burada da Amasyılara hitap eden Başkan Sarı, seçimlerin sona erdiğini, bundan sonra hizmetlerin ortaya konulacağını vurguladı. 

 "Siyasi rozeti i bir a bırakıp, Amasya'nın 100 binin üstündeki insanına eşit ve adil şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz. Bütün insanlara kapımız açık acak. Asla kin gütmeyeceğiz, asla öileştirmeyeceğiz, asla farklı muamele yapmayacağız. Bütün insanları Allah'ın yarattığı bir kul arak göreceğiz. Onların sıkıntılarını ve problemlerini çözmek amacıyla bütün ekip arkadaşlarımız ile beraber gece gündüz demeden mücadele edeceğiz." 

 Belediye Başkanı Mehmet Sarı, törenin ardından eşi Fatma Sarı ve beraberindeki heyetle Belediye Başkanlığı makamına geçerek tebrikleri ka etti.