05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
29 MART Cuma 08:29

Lise Öğrencileri Avrupa Stajını Tamamladı

İlduş Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri Avrupa Stajını Tamamladı

AMASYA
Giriş Tarihi : 09-04-2019 13:48   Güncelleme : 09-04-2019 13:48
Lise Öğrencileri Avrupa Stajını Tamamladı

 2018 Erasmus+ Programı Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği kapsamında Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Türkiye Ulus Ajansı tarafından ka edilen İlduş Hatun Mesleki Ve Teknik Anadu Lisesi Müdürlüğü’nün hazırlamış duğu 2018-1-TR01-KA102-052525 numarı  “Ülke ve Avrupa Sokak Yemek Kültürlerinin Karşılaştırılması Ve Ortak Lezzetlerin Keşfi” projesi kapsamında 17 Mart – 30 Mart  2019 tarihleri arasında okulumuz Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alanından seçilen 10 öğrenci ve 1 öğretmen sokak yemek kültürleri ile ilgili Çekya’da, 10 öğrenci 1 öğretmen  Avusturya’da mesleki staj faiyetlerini başarı ile tamamlamışlardır.

 Hareketlilik sürecinde iki farklı ülkede anlarıyla ilgili mesleki çışmarı yerinde gözlemleme ve uygulayabilme fırsatı marı; kültürel, mesleki ve kişisel gelişimlerini güçlendirerek, şehri deki işletmelerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek nitelikli bireyler hine gelmelerini sağlamıştır. Edindikleri bilgi ve becerileri Europass sertifikası arak belgelendirmişlerdir.

 Proje in yaygınlaştırma faiyetleri kapsamında katılımcılarımız kazandıkları mesleki deneyimlerini ve kültürel birikimlerini tüm paydaşlarına aktarmaya başlamışlardır. Avrupa’da okulumuzu, şehri i ve ülke i en iyi şekilde temsil eden öğretmen ve öğrencileri i gösterdikleri emek, gayret, başarı, birlik ve beraberlikten dayı tebrik ediyoruz.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert