Çarşamba günü saat 14.30’da Belediye Meclis Sonunda yapılan toplantıya MHP’den 17, AK Parti’den 10 ve CHP’den 4 üye mak üzere toplam 31 Meclis Üyesi katıldı.

 Meclis toplantısı saygı duruşu ve İstikl Marşı ile başladı. Belediye Başkanı Mehmet Sarı Meclis açılışında üyelere hitaben bir konuşma yaptı. Başkan üyelere hitaben yaptığı konuşmasında ; “31 Mart seçim akşamında siyasi parti tercihimi kapattım. Ben kendim dahil herhangi bir partinin kazandığı ve kaybettiği şekliyle bakmıyorum. Ayıran ve kayıran değiliz. Bu itibarla Cami ve Cemevi dedim. Birlik ve bütünlük içindeyiz. Benim felsefem bir siyasi parti menbu gibi değil de bir kardeş gibi çışmar sergileme taraftarıyım.” dedi.
     Açış konuşmasından sonra 5393 Sayılı Belediye Yasasının 19. Maddesi gereğince Meclis Başkan Vekilliğine İsmail Hakkı ÖZŞEN ve Bayram Çelik 2 yıllığına seçildiler. Meclis Katip Üyeliklerine Mustafa Onur KAVAKLIOĞLU ve Cem Umut KILIÇ  asil, Oğuzhan Sakızcı ve Gönül Cebeci  yedek üye arak seçildiler. Belediye Encümen Üyeliğine Cahit AKTAŞ, Ahmet AYDIN ve Celil İnce seçildiler.

Komisyon Üyeliklerinin seçimlerine geçildi.

 İmar Komisyonu’na ;Mehmet BOZKURT, Cem Umut KILIÇ, Mustafa Onur KAVAKLIOĞLU, Osman ŞİŞMAN ve Ali ÇETİN

  Plan ve Bütçe Komisyonuna;  Yaşar ELBİR, Ömer ELİAÇIK, Özcan GÜR, İsmail ÇEKDEMİR ve Mürsel KULOĞLU

 Tarihi Kentler Birliği’ndegörev yapmak üzere Mehmet SARI, Mustafa Onur KAVAKLIOĞLU ASİL, Mehmet Bozkurt yedek arak seçildiler.

Jeo Term Belediyeler Birliği’nde görev yapmak üzere Mehmet BOZKURT ve Oğuzhan SAKIZCI asil üye Cem Umut KILIÇ yedek üye

 Katı Atık Bertaraf Tesisleri’nde Yaşar ELBİR, Mehmet BOZKURT, Mustafa Onur KAVAKLIOĞLU, Gönül CEBECİ, Celil İNCE ve Özcan GÜR

 Organize Sanayi Yönetim Kurulu Üyeliğine Mehmet SARI ve Özcan GÜR asil, Celil İNCE ve Oğuzhan SAKIZCI yedek üye arak seçildiler.

 İlk Meclis toplantısında ayrıca 2018 yılı Faiyet Raporu görüşülüp ka edildi.