Fin müsabakarına katılarak öğrencilerin heyecanlarına ortak an İlçe Kaymakamı Erdoğan KANYILMAZ, bu yarışmanın sadece bir oyun değil aynı zamanda eğitimin bir parçası duğuna vurgu yaparak, bu tür aktivitelerin öğrencileri in sosyleşmesine katkı sağladığı gibi problem çözme yeteneklerini de geliştirdiğinin tını çizdi.

Okulların sadece öğrencilerin çeşitli bilgiler öğrendiği mekânlar arak değil, aynı zamanda onları kültürel, sanats ve sportif anlarda da hayata hazırlayabilen yerler ması gerektiğine değinen İl Milli Eğitim Müdürümüz Doç. Dr. İlker KÖSTERELİOĞLU, ancak bu şekilde eğitimde niteliğin artarak ülke in her anda ihtiyaç duyacağı insanların yetişebileceğini ifade ederek; önümüzdeki süreçte zekâ oyunları yarışmarının tüm ilçelerdeki öğrencileri in katılımıyla il geneline yaygınlaşmasının yararlı acağını ifade etti.

Okullar arasında bu yıl 2.’si yapılan Zekâ Oyunları Yarışmarı kapsamında İlkokullar arası “ Hedef 5 ve Q Bitz “ turnuvarında 160, Ortaokullar arası  “ Manga ve Surakarta “ turnuvarında 160, Liseler arası “ Koridor ve Pentago “ turnuvarında ise 100 öğrenci mak üzere toplam 420 öğrencinin yarıştığını hatırlatan Suluova İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet DAVU, Zekâ Oyunları Yarışmarının artık ilçe de geleneksel he gelmesinden duyduğu memnuti dile getirerek; 4 gün boyunca ev sahipliği ve deslerinden dayı Suluova Belediyesine, turnuvara katkılarından dayı TÜGVA Suluova ilçe temsilciliğine ve tertip komitesine teşekkürlerini iletti.

Suluova Belediye Kültür Merkezinde gerçekleşen fin müsabakarına Suluova ilçe kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, belediye başkanı Fatih Üçok, il milli eğitim müdürümüz      Doç. Dr. İlker Kösterelioğlu, ilçe jandarma komutanı Hit Haşimioğlu, ilçe emt müdür vekili Ramazan Aktaş, ilçe milli eğitim müdürü Ahmet Davu, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.