Amasya Üniversitesi Spor sonunda bu yıl beşincisi düzenlenen şampiyonaya 7 farklı üniversiteden 17 takım ve yaklaşık 115 sporcu katıldı. Şampiyonada erkekler, kadınlar ve miks kategorisinde İstan Gedik Üniversitesi birinciliği elde etti. Şampiyonada erkekler ve miks kategorisinde ise Amasya Üniversitesi ikinci du. Dereceye giren takımlara kupa ve madya verildi.

 Dört gün boyunca süren müsabakarın ödül törenine katılan Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, “Ayak tenisi, el dışında vücudun tüm organlarının kullanımı ile kazanılmış 2 set üzerinden oynanıyor ve setler 11’de bitiyor. Ülke de yeni yeni tanınan bir spor dı. Ve son iki şampiyonaya üniversite arak ev sahipliği yapıyoruz. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Ayak Tenisi Temsilcisi Mustafa Sunkur başta mak üzere müsabakara katılan tüm sporcuları ve emeği geçenleri kutluyorum. Kazanan dostluk ve centilmenlik du.” dedi.


 Şampiyonada kadınlar kategorisinde; İstan Gedik Üniversitesi birinci, Doğu Ak Üniversitesi ikinci, Süleyman Demirel Üniversitesi üçüncü du. Erkekler kategorisinde; İstan Gedik Üniversitesi birinci, Amasya Üniversitesi ikinci, Doğuş Üniversitesi üçüncü du. Mix kategorisinde; İstan Gedik Üniversitesi birinci, Amasya Üniversitesi ikinci, Süleyman Demirel Üniversitesi ise üçüncü du.