CHP Amasya İl Başkanı Reşat Karagöz yaptığı açıklamada:

  Bugün ülke in başkentinde, hepi in şehidi Mehmetçiği in cenaze töreninde, şehidi in cenazesine katılan siyasi parti lideri an Cumhuriyet Hk Partisi Genel Başkanına hain bir sdırıda unulmuştur. Bu hain sdırı aynı zamanda şehidi Yener Kırıkçı’ya karşı da yapılmış, onun ailesine karşı da yapılmış büyük bir saygısızlıktır.
PROTESTO DEĞİL, ORGANİZE BİR EYLEM
 Sayın Genel Başkanımıza yapılan sdırı iyle şehidi in cenaze namazı bile dini vecibeleri e uygun arak kılınamamıştır. Yapılan sıradan bir protesto değildir. Yapılan sıradan bir provokasyon da değildir. Bu, son derece organize bir eylemdir. Bu hain sdırı, ülke in demokrasisine, birlik ve beraberliğine ve iç huzuruna karşı yapılmıştır.
SALDIRININ AZMETTİRİCİLERİ BELLİDİR
  Bu sdırının azmettiricileri bellidir. Adına gazete denen bir takım paçavrarda kimler Cumhuriyet Hk Partisi’ni ve Cumhuriyet Hk Partilileri hedef gösterdiyse; bir takım operasyon kanlarında kimler Sayın Genel Başkanımıza idam tehditlerinde unduysa; Cumhuriyet Hk Partililerin şehit cenazelerine ınmaması için kim timat verdiyse; meydanlarda bu ülkenin kurucu partisine, Gazi Mustafa Kem’in “İki büyük eserimden biri” dediği, Cumhuriyet Hk Partisi’ne kimler ağza ınmayacak hakaret ve tehditlerde unduysa, bu sdırının t yapısını hazırlayanlar onlardır.
AYNI EMPERYALİST GÜÇLERİN HİZMETKARLARI
 Toplumumuza kin ve nefret tohumu eken, bundan da siyasi rant bekleyen zehirli dil ve bu dilin sahipleri bugün yapılan bu hain sdırıda pay sahibidirler. Askeri e kurşun sıkarak bu ülkeyi bölüp parçamaya çışan hainlerle, attığı manşetlerle milleti şehit cenazeleri üzerinden bölüp parçamaya çışan edep ler aynı emperyist güçlerin hizmetkârıdır. Ararında açıkça bir amaç birliği vardır. Bunların ipini tutan odaklarda aynıdır. Biz, Cumhuriyet Hk Partisi’nin her bir üyesi arak, bu hain sdırıyı gerçekleştiren zavlıların arkasındaki güçlere karşı dimdik ayaktaydık, ayakta durmaya devam edeceğiz.
TÜRKİYE’Yİ KORKU VE TERÖR ORTAMINA SÜRÜKLEMEYE ÇALIŞANLARA KARŞI UYANIĞINIZ
 Türkiye’yi korku ve terör ortamına sürükleyerek, anık da bık avlamaya çışanlara karşı son derece uyanığız. Buna fırsat vermeyeceğiz. “Gün kızgın demiri soğutma günüyse” herkes de buna göre davranmıdır. Ancak demiri, bugün bile, kızdırmak için çaba gösteren siyasiler duğunu üzülerek görüyoruz. Bunları sağduyuya davet ediyoruz. Basit siyasi menfaatler için ülke in tüm demokratik birikimi, birlik ve bütünlüğü feda edilemez.
ANKARA VALİSİ VE İÇİŞLERİ BAKANI DERHAL İSTİFA ETMELİDİR
 Bu sdırının ardındaki güç ve azmettiriciler derh yargı önüne çıkarılmıdırlar. Cevaplandırılması gereken çok sayıda soru vardır. Bu sorular mutlaka cevaplandırılmıdır, kamuoyu rahatlatılmıdır. Şu ana kadar daha bir kişinin bile tutuklanmadığını haber ıyoruz. Oysa bu girişimin failleri bellidir. Bu güvenlik zafiyetine sebebiyet verenler, sdırının büyümesine seyirci kanlar hakkında derh gereken işlemler yapılmıdır. Ankara Visi ve İçişleri Bakanı daha önce sarf etmiş duğu sözlerde dikkate ınarak mutlaka istifa etmelidir, derh istifa etmelidir.
MİLLİ SAVUNMA BAKANI’NIN BAHSETTİĞİ “MESAJ” NEDİR?
 Bu arada Milli Savunma Bakanı’na da bir sorumuz vardır. Genel Başkanımızı linç etmek isteyen, “O evi yakın” diye bağıran hainlere dönüp de “Mesajlarınızı verdiniz” demek ne anlama gelmektedir? Bu organize güruh ne mesajını vermiştir, bu nasıl bir cümledir? Bu kendini bilmezlerin vermek istediği mesaj bellidir. Kimlerin değirmenine taşıdıkları da bellidir. Bugün ve bu saatten sonra artık sorumluluk makamındakiler kullandıkları dile özen göstermelidirler.
Herkes müsterih n. Bizler ve aziz milleti soğukkanlılıkla, oynanmak istenen bu oyunu bozacak güçteyiz. Bizler Kuvayı Milliye’nin devamı an Cumhuriyet Hk Partisi’yiz. Teşekkür ediyorum' dedi.

 Yavuz Selim Meydanında yapılan basın açıklamasına il ve ilçe teşkilatları ile siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda partili  katıldı.