Gümüşhacıköy Kaymakamlığı tarafından hazırlanan ve Orta Karakınma Ajansı (OKA) tarafından deslenen “Muhtarlar Biliyor, Çışmar Hızlanıyor” projesinin ilk bölümü Hamamözü ilçesinde başladı.

 Kaymakamlık binası toplantı sonunda Merzifon Kaymakamı Gürkan Demirke’nin açılış konuşması ile başlayan proje kapsamında köy ve muhtarlarına Köy Kanunu, İl Özel İdaresi Kanunu, Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Kanunu, Taşınmaz M Zilyetliğine Yapılan Tecavüzlerin Önlenmesi Kanunu, Orman Kanunu, Mera Kanunu, Evlendirme Yönetmeliği, Kooperatifçilik, Çiftçi Marının Korunması Hakkında Kanun, Köylere Hizmet Götürme Birliği Yönetmeliği, Protok ve Resmi Yazışma Kurları, İdari Para Cezası Yazma ve Tebligat Yapma konuları hakkında bilgilendirme yapılacaktır.

 Eğitimler Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi öğretim görevlileri Yuf Kan, Mehmet Kocaman ve Ekrem Ak ut tarafından verilecektir.

 Proje kapsamında 77 muhtara bilgi verilecektir. Projenin ilk bölümünde Hamamözü ilçesinde görevli 21 muhtar, 22-26 Nisan 2019 tarihleri arasında 5 gün 40 saat süreyle eğitim acaklardır. Eğitimin ilk bölümünün kapanışı 26 Nisan 2019 tarihinde katılım belgesi töreni ile yapılacak.