05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
29 MART Cuma 09:45

Suluova’da Unutulan Oyunlar Turnuvası Düzenlendi.

Suluova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kurtuluş Savaşının 100. Yılı nedeniyle ilk, orta ve lise öğrencileri arası “100. Yıl Unutulan Oyunlar Turnuvası“ yapıldı.

SULUOVA
Giriş Tarihi : 27-09-2019 15:37   Güncelleme : 27-09-2019 15:37
Suluova’da Unutulan Oyunlar Turnuvası Düzenlendi.

Mahmut Demir Spor Sonunda gerçekleştirilen turnuva büyük bir coşku ve çekişmeye sahne du.

4 Gün süren ve 40 Okulundan toplam 432 öğrencinin katıldığı“100. Yıl Unutulan Oyunlar” turnuvasında İlkokullar arası “mendil kapmaca“, Ortaokullar arası “yakan top” ve Liseler arası ise “hat çekme“ yarışmarı gerçekleştirildi.

Turnuva hakkında bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Davu, öğrencilere unutulmaya yüz tutmuş geleneksel oyunları tanıtıp, onların bu oyunları oynamarını sağlamak amacıyla 100. Yıl Unutulan Oyunlar Turnuvası’nın düzenlendiğini söyledi.

Bu yıl 3.’sünü organize ettikleri Unutulan Oyunlar Turnuvarının ilçede geleneksel he geldiğini ifade eden Ahmet Davu, “Yarınlarımızın teminatı öğrencileri i daha sosy, sağlıklı, bilinçli ve iletişimi güçlü bireyler arak yetiştirmek için bu tür etkinlikler önemidir. Milli mücadelenin 100. yılında kültürel değerleri in gelecek nesillere aktarılması adına yapılan yarışmara katılan öğrencileri e ve okullarımıza teşekkür ederim.”

İlçe Milli Eğitim Müdürlümüz tarafından geçmişten geleceğe aktarılması ve yaşatılması adına 3 yıldır başarıyla organize edilen, dukça heyecanlı ve çekişmeli geçen turnuva ile öğrenciler eğitim-öğretim faiyetleri yanı sıra 4 gün boyunca hem stres atarak neşeli ve eğlenceli vakitler geçirdi hem de yetenek ve özgüvenlerini geliştirme fırsatı du.

Daha düne kadar birçoğumuzun çocukluğumuzda severek ve heyecan duyarak saatlerce kendi i kaptırdığımız, “mendil kapmaca“, “yakan top” “hat çekme“ gibi onlarca unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunları turnuvasının sonunda ise okul idareci ve öğretmenleri arasında yapılan “hat çekme” yarışması ise ayrı bir heyecan ve kaynaşmaya sahne du.

100. Yıl Unutulan Oyunlar Turnuvası’na katılarak başarı gösteren okul ve öğrencilere ise protok üyeleri tarafından kupa ve hediyeleri verilerek tebrik edildi.

“100. Yıl Unutulan Oyunlar Turnuvası“Yarışmarı sonucu;

İlkokullar arası Mendil Kapmaca Yarışmarı sonucunda;
1.’liği Murat Deniz İlkokulu, 
2.’liği Şeker İlkokulu, 
3.’lüğü ise Şehit Osman Şeker İlkokulu elde etti.

Ortaokullar arası Yakan Top Yarışmarı sonucunda;
1.’liği 15 Temmuz Milli İrade İmam Hatip Ortaokulu, 
2.’liği Hit Osman Otçu Ortaokulu,
3.’lüğü ise Çel Madeni Ortaokulu elde etti.

Liseler arası Hat Çekme Yarışmarı sonucunda;
1.’liği Fatih Mesleki ve Teknik Anadu Lisesi 
2.’liği Şehit Osman Karakuş Anadu İmam Hatip Lisesi,
3.’lüğü ise Şehit Erkan Ayas Mesleki ve Teknik Anadu Lisesi elde etti.

Önümüzdeki yıllarda kapsamı genişletilerek hkında katılımının sağlanması amacıyla 15 Temmuz Demokrasi Meydanında düzenlenmesi planlanan Turnuvaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Davu, İlçe Emt Müdür Vekili Ramazan Aktaş, İlçe Jandarma Komutan Vekili J. Kd. Bşçvş. Murat Erdoğan, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Abdulkadir Saraç, Okul Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert