05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
29 MART Cuma 02:04

Süper Fikirler Yarışmada Buluştu

Finalde öğrenciler tarafından geliştirilen 17 proje yarışırken, jürinin yaptığı değerlendirmeye göre ilk 5’e giren projelere ödülleri verildi

TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 27-09-2019 15:36   Güncelleme : 27-09-2019 15:36
Süper Fikirler Yarışmada Buluştu

Finde öğrenciler tarafından geliştirilen 17 proje yarışırken, jürinin yaptığı değerlendirmeye göre ilk 5’e giren projelere ödülleri verildi.

Amasya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından bu yıl tıncısı düzenlenen ‘Süper Bir Fikrim Var!’ isimli ödüllü proje yarışmasında ödüller sahibini du. Finde öğrenciler tarafından geliştirilen 17 proje yarıştı. Üniversite öğretim elemanlarından uşan jürinin yaptığı değerlendirmeye göre ilk 5’e giren projelere ödülleri verildi. Yarışmaya katılan öğrenciler projelerinde yoğunlukla atık mzemeler kullandıklarını ve projeyi cüzi miyetlerle ortaya çıkardıklarını kaydettiler.

Fin programına katılan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kem Pat; projede emeği geçen öğrencilere ve danışman hocarına teşekkür ederek gençlerin cesaret gösterip yarışmada fikirlerini ortaya koymarının önemli bir basamak duğunu söyledi. Pat; gençlere ‘’Hepiniz birincisiniz, hepiniz bir incisiniz’’ dedi.

Ülke in 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için en önemli unrun nitelikli bilgi ve insan gücü duğunu belirten Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hasan Tanak, “Amasya Üniversitesi ailesi arak öğrencileri e fikirlerini nabilecekleri, inovatif düşünme yeteneklerini ortaya koyabilecekleri bir platform uşturmaya çıştık. “Yeni Fikirler, Yeni Ürünler” parasıyla düzenlediği bu etkinlikle öğrencileri in teorik bilgilerini uygulamaya dökmelerini, onlara bilim ve ar-ge dairesinde noji geliştirmenin önemini kavratmayı amaçlıyoruz. Öğrencilerin bir yıllık emekleri sonucunda birbirinden ilginç 17 proje ortaya çıktı. Her ne kadar ilk beş dereceye giren proje ödüllendirilse de nazarımızda hepsi ödülü hakkediyor. Tüm projeler, tüm fikirler ülke açısından müthiş kıymetlidir. Yarışmaya katılım sağlayan tüm öğrencileri e ve proje danışmanı öğretim elemanlarımıza teşekkür ediyorum.’’ cümlelerini kaydetti.

Ödül an projeleri açıklayan Jüri Başkanı Prof. Dr. Telhat Özdoğan ödül an, mayan bütün yarışmacıları ve proje danışmanlarını tebrik ederek; ‘’ Öğrencileri i özgün ve yaratıcı projeler üretmeye teşvik etmeye çışıyoruz. Tüm gayreti gençleri in çağın gereksinimlerine uygun kendi bilgi, beceri ve yeteneklerini geliştirilmesine katkı sağlamaktır.  Kısıtlı zamanda fikirlerini kısıtlı miyetlerle ortaya koyan arkadaşlarıma ve danışman hocarına çok teşekkür ediyorum.’’ ifadelerini kullandı.

Yarışmada birincilik Arı Kovanı adlı projeye verilirken proje danışmanı Öğr. Gör. Suat Şahin, projelerinin gerçek hayatta da uygulanabilir bir proje masını istediklerini kaydetti.

Şahin; “Proje konunu araştırırken arıcılıkla uğraşan vatandaşlarımızın kış aylarında yaşadığı arı kaybını en aza indirebilecek bir tasarım yapma konunda öğrencileri le fikir birliğine vardık ve bu proje i hayata geçirdik. Yaptığımız projeyle yenilenebilir enerji kaynaklarını etkin bir şekilde kullanarak arıların kış aylarında ihtiyaç duydukları uygun yaşam ortamını sağlamayı amaçladık. Arı kovanlarının üzerine yerleştirdiği güneş panelleri yardımıyla elde ettiği elektrik enerjisini kaynak arak kullandık. Sonuç arak ortaya çok güzel bir proje çıkardığımız için öğrencilerim ve ben çok mutluyuz. Öğrencilerime emeklerinden dayı teşekkür eder bundan sonraki hayatlarında da başarılarının devamını dilerim.’’  ifadeleriyle projeyi tanıttı .

Jüri değerlendirmesi neticesinde dereceler şu şekilde belirlendi:

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert