Çevreye yaydığı kötü kokular sebebiyle sakinlerinin şikayet ve ihbarı üzerine çöp eve giden İlçe Emt Müdürlüğü Ekipleri ile Belediye Zabıta Ekipleri ve Belediye Te lik Ekipleri, evin eski eşya ve çöplerle du duğunu tespit etti.

Bunun üzerine gerekli müdaheleri başlatan Suluova Belediyesi, Zabıta ekiplerinin kontründe te lik ekipleri tarafından çöp ev için te lik çışması başlattı.

Evde biriken çöp ve atıklardan dayı adım atmakta zorlanan ve kötü koku amaiyle zor anlar yaşayan te lik görevlileri, poşet çuvlara koydukları çöp ve atıkları dışarı çıkararak çöp kamyonuna yükledi.

Eşinin ölümünden sonra ynız yaşadığı öğrenilen ve çocukları mayan Şadiye Dinçel’in(87) evinden 1 kamyon du çöp çıkartan belediye te lik ekipleri, boşttıkları evi te leyip dezenfekte etti ve yaşlı kadınında ihtiyaçlarını giderdiler.

Saatlerce süren uğraş sonucu toplanarak dışarı çıkartılan çuvlar du çöp ve atıklar içerisinden yaşlı kadına ait kullanılabilir ve gerekli değerli eşyarı ayıran Belediye ekipleri, ev te liği tamamlandıktan sonra yaşlı kadına değerli eşyarını

Komşularının yardımcı duğu, yürümekte ve kendi ihtiyaçlarını görmekte zorlanan kimse ynız yaşayan yaşlı kadının Suluova Huzurevine yerleştirilmesi için belediye tarafından girişimlerde unulacağı öğrenildi.