05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
29 MART Cuma 10:22

Suluova’da, 19 Mayıs Gençlik Bayramının 100. Yılı Coşkuyla Kutlandı.

Suluova’da, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 100. Yıl kutlamaları coşkulu ve renkli geçti.

SULUOVA
Giriş Tarihi : 07-12-2019 16:09   Güncelleme : 07-12-2019 16:09
Suluova’da, 19 Mayıs Gençlik Bayramının 100. Yılı Coşkuyla Kutlandı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dayısıyla yapılan ilk kutlamada İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Abdulkadir Saraç ve iki öğrenci tarafından Hükumet konağı yanındaki Atatürk büstüne gençlik çelenginin nulmasının ardından saygı duruşu ve istikl marşı okundu.

Mahmut Demir Spor sonunda yapılan kutlamarın tören bölümü ise Kaymakam Erdoğan Kanyılmaz ile Belediye Başkanı Fatih Üçok'un öğrenci ve vatandaşların bayramını kutlamasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirtir bir konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Abdulkadir Saraç, Büyük Önder Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samn’a çıkarak başlattığı milli mücadele in Türk tarihinde önemli dönüm noktarından biri duğunu söyledi.

Türk gençliğinin bugüne kadar duğu gibi bugünden sonrada Atasının emanetine Cumhuriyet’e sahip çıkacak ve O’nun gösterdiği hedef an uygarlık düzeyinin üzerine çıkılması için üstüne düşen görevi yerine getireceğinin tını çizen İlçe Spor Müdürü Abdulkadir Saraç, Saraç; konuşmasında şunları kaydetti: “Tarihi boyunca bağımsız yaşamış an Türk Milleti’nin yine dünya üzerindeki varlığını hür ve bağımsız arak sürdürmesi için buna inanan ve ‘Türk milletini yine milletin kendi azim ve kararı kurtaracaktır’ diyen büyük önder yediden yetmişe, kuzeylisi, güneylisi, doğulu, batılısı her insanımızı arkasına arak milli mücadeleyi başlatmış ve tüm yoklluğa ve yokluğa rağmen bu mücadelede Türk milleti başarı elde etmiştir.” Dedi.

Daha sonra gençlik adına Şehit Metehan Atamca Anadu Lisesi öğrencisi Ahsen Atay, bir konuşma yaparak; “Varlığımızın en kuts temeli an Türk İstiklâl ve Cumhuriyetinin sonz bekçisiyiz. Bu karar değişmez irade in ilk ve son anlatımıdır. İstikb'de hiçbir kuvvet i bu yumuzdan döndüremeyecektir. Bizler bütün hızımızı senden, ulus tarihi den ve ruhumuzdaki inanç ateşinden ıyoruz. Senin kurduğun güçlü temeller üzerinde attığımız her adım sağlam, yaptığımız her atılım bilinçlidir. En kıymetli emaneti an Türk İstikl ve Cumhuriyeti, varlığımızın esası arak Eğilmez başların, bükülmez kların, Yenilmez Türk evlatlarının elinde sonza dek yaşayacak ve nesillerden nesillere devredilecektir. Ey Türk'ün büyük Atası ! İstikl ve Cumhuriyeti i korumak gerektiği zaman, içinde unacağımız durumlar ve şartlar ne ursa n, kudret ve cesareti i damarlarımızdaki asil kandan arak, bütün engelleri aşıp her güçlüğü yenmek Azmindeyiz” diye konuştu.

Okul öğrencileri “Atatürk ve 19 Mayıs” konulu çeşitli şiirler okudu. Ardından Suluova Hk Eğitimi Merkezi Hk Oyunları ekibi güzel bir gösteri ndu.

Spor gösterileri bölümünde ise Belediye Spor Kulübünün Taekwondocuları Antrenör Serdar Kılıç nezaretinde pomse ve müsabaka gösterilerinin ardından mermer, tahta ve kiremit üzerinde kırış nikleri gösterisi yaptı. Ellerinde bayraklarla sonu dduran ve dukça etkili ve enfes bir gösteri nan Belediyespor Taekwondocuları seyircilerden büyük beğeni ve kış dı.

Spor gösterilerin ikinci bölümünde ise Belediyespor Güreşçileri Antrenör Met Küpçü nezaretinde etkili ve enfes bir gösteri ndu. Gösteri numu yapan Milli Cazgırımız Nazif Barutcu ata sporu güreşin doğuşunun hikayesini anlattı, numda Türk Güreş tarihinin iki yenilmez armadası an Koca Yuf ile Kurtdereli Mehmet Pehlivanları canlandıran iki güreşçi kısa bir gösterilerde unurken bayram kutlamarına katılan ilçe protokü ile vatandaşlar yoğun ilgi ve sevgi gösterilerinde undu.

Suluova’da düzenlenen, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 100. Yıl kutlamarı 19 Mayıs Haftası kapsamında düzenlenen liseler arası futs, veyb ve bilek güreşi yarışmarında dereceye giren öğrenci ve takımlara Kaymakam Erdoğan Kanyılmaz, Belediye Başkanı Fatih Üçok, Cumhuriyet Savcısı Süleyman Mert Ceylan ve Jandarma Komutanı Üsteğmen Hit Haşimioğlu tarafından kupa ve madyarını vermesiyle son du.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert