Vi Dr. Osman Var, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dayısıyla engelli vatandaşlarımız için her yıl organize edilen temsili askerlik uygulaması yemin törenine katıldı.

İl Jandarma Komutanlığında yapılan törene, Vi Dr. Osman Var’un yanı sıra Garnizon Komutanı Tuğgener Nihat Ergün, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ali Yıldız, protok üyeleri ve engelli vatandaşlarımızın aileleri katıldı.

İli de Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında engelli vatandaşlarımız temsili askerlik yaparak askeri üniforma giydi. Saygı duruşu ve İstikl Marşımızın okunmasıyla başlayan törende engelli bir kardeşi duygu ve düşüncelerini belirterek kendilerine bu imkânı sağlayan yetkililere teşekkür etti.

İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ali Yıldız da konuşmasında uygulamanın önemine vurgu yaparak engelli vatandaşlarımızın yeminlerine tanıklık etmekten mutluluk duyduğunu belirtti.

Tören, engelli vatandaşların askerlik yemini etmesiyle devam etti. Ardından askerlerin mihmandarlığında tören geçişi yapıldı ve engelli vatandaşlara terhis belgeleri Vi Dr. Osman Var ve protok üyeleri tarafından verildi.