05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
29 MART Cuma 14:49

Yavru TEMA’cılar ödüllendirildi

Millî Eğitim Bakanlığı ile TEMA VAKFI’nın protokolü kapsamında okullarda uygulanan Yavru TEMA Projesi kapsamında Amasya Zübeyde Hanım Üçler İlkokulu 8 sınıfı ile ortak olduğu projenin belge ve rozetlerini aldı.

AMASYA
Giriş Tarihi : 27-09-2019 15:35   Güncelleme : 27-09-2019 15:35
Yavru TEMA’cılar ödüllendirildi

Millî Eğitim Bakanlığı ile TEMA VAKFI’nın protokü kapsamında okullarda uygulanan Yavru TEMA Projesi kapsamında Amasya Zübeyde Hanım Üçler İlkokulu 8 sınıfı ile ortak duğu projenin belge ve rozetlerini dı.

Yavru TEMA programını doğa varlıkları konunda çocukların farkındık düzeylerine katkıda unmak için uygulayan öğretmen ve öğrenciler rozet ve belgelerini, Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma, Doğ Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Amasya İl Temsilcisi Fazlı Özveren ve İl Temsilci Yardımcısı Hami Kavaklıoğlu tarafından dılar.

İl Temsilcisi Özveren TEMA eğitimlerine anaokullarından başladıklarını belirterek doğaya duyarlı, yeşili koruyan ve yunu koruyan gençler yetişmesini amaçladıklarını söyledi.

Özveren konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı;”Biz her eğitim ve öğretim yılında Amasya’daki mevcut özellikle gönüllü öğretmenleri in sınıflarında TEMA eğitimi veriyoruz. Bu sene Zübeyde Hanım Üçler İlkokulunda 6 sınıfımıza TEMA eğitimi, 2 sınıfımıza da ağaç kardeşliği projesi yaptık. Okulumuzda ağaç kardeşliği projesini geçen hafta bitirdik. 1 ve 2. Sınıflarımıza da TEMA eğitimi veriyoruz ve TEMA’yı tanıtıp ne duğunu öğretiyoruz. Öğretmenleri e ayrı kitapçıklar, afişler gönderiyoruz. Bunlarla ilgili ili de bu yıl 890 öğrenciye TEMA eğitimi verdik. Bu eğitimleri tüm il ve ilçelerde yapıyoruz. Biz istiyoruz ki TEMA Vakfı İl Temsilciliği arak doğaya duyarlı, yeşili koruyan, yunu koruyan gençler yetişsin. Çünkü biliyoruz ki artık büyükleri eğitmek çok zor o yüzden eğitmeye miniklerden başlıyoruz. TEMA eğitimlerine öncelikle anaokullarından başlıyoruz. Anaokullu öğrencileri e minik TEMA diyoruz. İlkokula geldiği zaman yavru TEMA, ortaokul TEMA, lise TEMA ve genç TEMA diye sınıflandırdığımız TEMA’cılarımız var.

2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında TEMA Vakfının Milli Eğitim Bakanlığı iş birliği ile doğa ve doğ varlıklar konunda çocukların farkındık düzeyine katkıda unmak amacıyla yürütmüş duğu Yavru TEMA Programını bitiren öğretmenleri e belgelerini verdik.

Biz eğitimleri i veriyoruz, eğitimleri verdikten sonra öğretmenleri de öğrencilere eğitim veriyor ve öğretmenleri e göndermiş duğumuz formları ddurarak yapmış dukları eğitimleri raporluyorlar.

Bu süreci tamamlayan öğretmenleri e Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlü ve TEMA Vakfı tarafından katılım belgesi veriyoruz. Raporlamayı yapmayan öğretmenleri e belge vermiyoruz ve bir dahaki sene bu öğretmenleri i eğitimlere dahil etmiyoruz.

Yavru TEMAcılarımıza ise rozetlerini takmış unmaktayız. Bu sene bu öğrencileri Yavru TEMA ilkokulu bitirdikleri zaman da Ortaokul TEMA acaklar” diye konuştu.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert