Kaymakamı  Komutanı Üsteğmen Hit Haşimioğlu ile Emt Müdür Vekili Engin Erkul, sürücülere uyarılarda undu, çocuklara kırmızı düdük dağıttı.
Amasya-Suluova kara yunun 1. kilometresinde gerçekleştirilen uygulama kapsamında 50 civarında  denetlendi.
Sürücülere hız ve trafik kur
larına uymarı hakkında bilgilendirmelerde unuldu. Araçlardaki çocuklara da tişört, şapka ve bon hediye edildi.
Çocuklara ayrıca, sürücünün hatarını değerlendirmesi için "sürücü seyahat karnesi" ile hata anında uyarması için de kırmızı düdük verildi.
Jandarma ve pis trafik ekipleri ile kara yundan, drone ile de havadan yapılan uygulamaya Kaymakam Kanyılmaz, Jandarma Komutanı Haşimioğlu ile Emt Müdür Vekili Erkul da katıldı.
Kanyılmaz,  dayısıyla trafik kazarının önüne geçilebilmesi amacıyla  tarafından hayata geçirilen "Kırmızı düdük" uygulaması kapsamında sürücülere uyarılarda unarak araçlardaki çocuklara kırmızı düdük, tişört, şapka, bon ve broşür dağıttıklarını söyledi.
Uygulama ile bayram öncesi kazarla ası yaranma ve can kayıplarının önüne geçmeyi amaçladıklarını anlatan Kanyılmaz, "9 gün bayram tatili var, vatandaşlarımız bu uzun tatili fırsata çevirmek amacıyla akraba ve memleket ziyaretlerine gidiyor. Bu yculuklarında kazasız belasız sevdiklerine kavuşmarına katkıda unmak için 'Kırmızı düdük' uygulamasını başlattık. Sürücüleri e uyarılarda unuyoruz." dedi.