Milli Mücadelenin ve Amasya Tamimi’nin 100. Yılı etkinlikleri çerçevesinde Amasya'da gerçekleştirilen “19 Mayıs 1919'dan Büyük Zafere Müziki” izleyenlerin büyük beğenisini topladı.

Coşkuyla süren 12-22 Haziran Amasya Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivi kapsamında Belediye Kültür Merkezindeki müzikde sahne an Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Devlet Konservatuarı Geleneksel Türk Müziği Ana Sanat Dı öğrencilerinden ve konuk sanatçılarından uşan koroyu Geleneksel Türk Müziği Ana Sanat Dı Başkanı Doç. Dr. Serhat Yener yönetti.

Programda Gazi Mustafa Kem Atatürk’ün öncülüğünde verilen kurtuluş mücadelesinin anlatıldığı görsel num, geleneksel müzikler ve tiyatr canlandırma yer dı. Yöreleri e ait ezgi ile türkülerin seslendirilmesinin yanı sıra coşkulu ve duygu yüklü marşlar sonu dduran seyircilerden kış dı.

Müzike, Vi Dr. Osman Var ile eşi Funda Var, Tuğgener Nihat Ergün, Belediye Başkanı Mehmet Sarı, kurum ve kuruluş müdürleri ile vatandaşlarımız katıldı.

Büyük beğeni toplayan etkinliğin sonunda Doç. Dr. Serhat Yener’e çiçek ve şilt vererek komşu ili Samn’dan gelen koro üyelerini tebrik eden Vi Var, “Milli Mücadele ve Milli Mücadeleyi uşturan ruh bundan daha güzel bir sanatla nasıl anlatılabilirdi gerçekten dile getirebilmek mümkün değil. Bu kadar yetenekli, kabiliyetli ve Milli Mücadele ruhunu içinde taşıyan vatandaşlarımız, bu kadar yakın komşularımız duğu için çok duygulandım, gururlandım. Yüz yıl önceki o destansı mücadeleyi ve o mücadeleyi uşturan ruhu gerçekten lere yaşattınız” ifadelerini kullandı.