Bireysel Sulama Sistemleri Projesi kapsamında 296 projeye 3 Milyon 415 Bin TL hibe desteği.

Amasya'da Bireysel Sulama Sistemleri Projesi sözleşme imza töreni, Vi Dr. Osman Var’un katılımıyla gerçekleştirildi.

Kırs Kkınma Yatırımlarının Deslenmesi Programı kapsamında 2019 yılı içerisinde 296 proje hibe programına ınırken faydanıcılara ödenecek hibe miktarı 3 Milyon 415 Bin TL acak.

Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Vi Dr. Osman Var’un yanı sıra Belediye Başkanı Mehmet Sarı, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ali Yıldız, kurum ve kuruluş müdürleri ile çiftçileri katıldı.

Modern lama sistemleri sayesinde yun verimli bir şekilde kullanıldığını belirten Vi Dr. Osman Var, "Bu şekilde yumuzu israf etmemiş uyoruz. Hem de toprağımıza gerektiğinden fazla verip toprağımıza zarar vermeyip kaybetme riskinin önüne geçmiş uyoruz” dedi.

Sulama yatırımlarına verilen desteğin önemine işaret eden Vi Var, “İli de 2006  yılından beri bu çışmar yürütülüyor. Yaklaşık 49 bin dekar ana bu hizmetler verilmiş. 15 Milyon TL’ye yakın bir para harcanmış. Binin üzerinde proje deslenmiş. Bu yıl 296 proje desleniyor. Bu yılda 3 Milyon TL’nin üzerinde bir kaynak ayrılmış. Bir taraftan çiftçi in kaynağının bir kısmını ortaya koyması, devleti in de kanını tamamlaması yuyla gerçekten güzel verimli çışmar ortaya çıkıyor. Ben bu çışmarda emeği an başta devleti in üst düzey temsilcileri mak üzere tüm saha çışanlarımızı, tarım teşkilatımızı, ayıca da tarıma ısrarla devam edip her türlü zorluğa rağmen ekmeğini topraktan çıkarmaya devam eden ve bu medeni cesareti göstererek kendisini geliştirmeye çışan çok kıymetli çiftçileri i kutluyorum” diye konuştu.

Vi Var, programda çiftçileri i temsilen Merzifon ilçe den katılan çiftçi Şaziye İpek ile birlikte sözleşmeyi imzadı.

Kırs Kkınma Yatırımlarının Deslenmesi Programı kapsamında modern basınçlı lama sistemlerinin 2006 yılından itibaren deslenmekte up ili genelinde 2006 - 2019 yılları arasında 1.087 projeye 14 Milyon 600 Bin TL hibe ödemesi yapılarak 49 bin dekar anın lanmasının sağlandığını belirten Tarım ve Orman İl Müdürü Zekeriya Şeker de,  “2019 yılı içerisinde ise 296 proje hibe programına ınmıştır. 1.844 dekar an damla lama, 7.469 dekar an yağmurlama lama mak üzere toplam 9.313 dekar an modern basınçlı lama sistemleri ile lanacaktır. 296 yatırımcımıza ödenecek hibe miktarı 3 Milyon 415 Bin TL’dir” ifadelerini kullandı.

Vi Var’a bütün tarıms faiyetlerde an deslerinden dayı şükranlarını nan Şeker, uygulanan projelerin ili ve ülke tarımına hayırlı masını diledi.