Amasya'nın Taşova, Suluova ve Gümüşhacıköy ilçelerinde, yaz Kuran kursları açıldı.
Gümüşhacıköy Müftüsü Adem Ayrancı, ilçe genelinde camilerde ve Kur'an kur merkezlerinde, yaz Kuran kurslarının başladığını bildirdi.
Ayrancı, öğrencilerin yaz tatili münasebetiyle kurslarda, Kuran, cami, dostluk ve kardeşlik gibi konularda eğitim acağını söyledi.
-Taşova
Taşova Müftüsü Harun Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanlığı öncülüğünde bu yıl, "Camiler Çocuk Dn Ahlakı Kuran Oln" sloganıyla düzenlenen yaz Kur'an kurslarının başladığını belirtti.
Yılmaz, kurslara devam eden, namaz re ve duarını öğrenen ve en az bir vakit namazını cemaatle camide kılan tüm çocuklara teşvik edici çeşitli hediyeler vereceklerini kaydetti.
-Suluova
Suluova Hacı Mustafa Camisi'nde devam eden yaz Kuran kurnu ziyaret eden İlçe Müftüsü Süleyman Çoban, köy ve ilçe merkezindeki 100 cami ve Kur'an kurnda 200'e yakın din görevlisi ve eğitici nezaretinde yaz Kur'an kurslarının yoğun şekilde devam ettiğini söyledi.
Çocukların İslam, Kuran ve cami ile tanışmasının ilk etapta aile ortamında gerçekleştiğine işaret eden Çoban, "Diyanet İşleri Başkanlığımızın timatları doğrultunda, Diyanet yayınlarından ve nik imkanlardan da faydanmak retiyle yavrularımıza İslam'ı ve Kur'an' öğreteceğiz. Özellikle de İslam ve Kuran ını öğretmeye gayret edeceğiz." diye konuştu.