Amasya Emt Müdürlüğü trafik ekipleri, yaptığı denetimlerde ‘yarım kemer’ denilen arka taraftan emt kemeri takan sürücülere ceza yağdırdı.

Amasya Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından Amasya’yı diğer illere bağlayan karayu üzerinde otomobil sürücülerine yönelik emt kemeri uygulaması yapıldı. Emt kemeri takmayan sürücülere cezai işlemin yanı sıra, emt kemeri takmanın önemi anlatıldı.

Yarım emt kemeri, arkadan takılan emt kemerlerinin ve emt kemeri takılmadığı zaman aracı sturmak için takılan çiplere de rastlayan ekipler bu aparatları takan sürücülere de cezai işlem uyguladı.

Yarım emt kemerinin sadece aracı sturduğunu vatandaşların ömür boyu smamarı için emt kemerlerini takmarını gerektiğini söyleyen, “Ylarda emt kemeri uygulaması yapıyoruz. Vatandaşlarımızın can ve m güvenliği için emt kemeri takıp takmadıklarına bakıyoruz. Emt kemeri takmayanlara cezai işlem uyguluyoruz ve durduğumuz her aracı bilinçlendiriyoruz.

Bazı vatandaşlarımız araçtan emt kemerinin takılması için gelen uyarıyı sturmak için yancı kit kullanıyor. Bazıları da yarım emt kemeri dediği arka taraftan, kısa kesmeden emt kemerini takıyor aracı sturuyorlar. Ama Allah korun geçirdikleri bir trafik kazasında kendileri ömür boyu sabilirler.

Vatandaşlarımız ömür boyu smamarı için emt kemerlerini güzel bir şekilde takmarı gerekir. Bizde vatandaşlarımızı bu konuda bilgilendiriyoruz” diye konuştu.