05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
28 MART Perşembe 12:08

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu Amasya İl Kongresine Katıldı.

Amasya’ya gelen Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Saadet Partisi Amasya İl Teşkilatının 5. Olağan Kongresine katıldı.

AMASYA
Giriş Tarihi : 25-06-2019 18:01   Güncelleme : 25-06-2019 18:01
Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu Amasya İl Kongresine Katıldı.

Kongrede konuşan Genel Başkan Karamlaoğlu şunları kaydetti: “ kısır bir çekişmenin içine girmedik, girmemekte de kararlıyız. Adet madan bu ülkede huzur maz. Adet mülkün temelidir. Hatta sormuşlar bazı büyüklere devletin dini ur mu, ur demişler. Nedir dini, Adettir. Adet madan hiçbir ülkede huzur maz. Borca dayı, lükse dayı bir yaşantıya sahi . Üretmiyoruz. Üreten insanlar zarar ediyorlar. Üretemeyen bir ülke güçlü bir ülke maz. İstan ’da bir seçim var şu an ne çıkarsa razı acağız. Ama Türkiye geneline baktığımız zaman bundan sonraki seçimlere tam 4 sene var. Norm vakitte yapılırsa bu iktidar 4 sene, artık iktidar miktidar da ortadan kktı. Bir kişi var, Cumhurbaşkanı. Cumhurbaşkanı seçiliyor, ye kanların hiç birisinin ehemmiyeti yok. Öyle bir sistem kuruldu ki dünyada emsi yok. Bu sistemin değişmesi lazım. Bugünkü iktidar için şunu hemen ka edelim ki, yaptıkları iyi şeyleri görmezden gelemeyiz. Başörtüsü problemini çözdüler. Allah razı n, artık okullarda okuyan hanım kızlarımızın başörtüsü diye bir problemi yok. Devletin her kademesinde görev abiliyorlar. Akademisyenleri var, bakanlarımız var. Bu hanımların omuzlarına daha büyük bir meliyet yüklendiğinin işareti. 17 yıl iktidarda kan bir partinin şikayete hakkı yok. Şimdi bu arkadaşlar 16,5 sene, 17 senedir iktidardar. Şikayete hakları yok. Tek başına iktidardar, bütün kanunlardaki değişiklikleri kendileri yaptılar. Bu yeni kadrarın tamamını kendileri tayin ettiler, pitikarı kendileri belirlediler, şimdi şikayet ediyorlar. Beka problemi varmış, elhamdürüllan o bitti mahli idareler İstan seçimi gelince, kimse bahsetmiyor. Arkadaş sen kendi kendinden şikayet ediyorn farkında mısın. Bu 16,5 yıl e neyi gösterdi, bugünkü iktidar, Ak Parti İktidarı Türkiye’nin problemlerini bilmiyor ve çözemiyor. Tam tersi problemler geçmişe nazaran arttı. İş lik arttı, dış borç arttı, vergiler arttı, insanlar yaşayamaz he geldi” dedi.

Ekonomide iki şeye bakıldığını söyleyen Karamlaoğlu, şöyle devam etti: “Birincisi büyüme. Ama rakamlarla büyüme değil. Obezite değil, gerçek büyüme. Ülke de rakamlar büyüyor ancak gerçekçi değil. İkincisi ise gelir dağılımında adet. Asgari ücret 2020 TL. 1950’li yıllarda babam 600-700 lira ile 7 çocuk büyütmüştü. Ancak şimdiki asgari ücret açlık sınırında kıyorsa adetten bahsedemeyiz. Biz kendi bu memleketi bu sistemi değiştireceğiz. Meliyet . Hepi gayret ve çaba sarf etmek mecburiyetindeyiz. Nasılsanız öyle idare edilirsiniz. Bugün demek ki bu yaşantıyı hak etmişiz ondan bu hdeyiz.

 

 

 

 

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert