Amasya 1. Mototeam05 Motosiklet Festivi gerçekleştirildi. Dünya Supersport Şampiyonu Eski Milli Motosikletçi ve Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu’nun öncülüğünde 500’e yakın motosikletlinin katıldığı şehir turu renkli görüntülere sahne du.

Saraydüzü Kışla Binası önünde toplanan motosiklet tutkunları, festiv için Amasya'ya gelen Dünya Supersport Şampiyonu Eski Milli Motosikletçi ve Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu’nun öncülüğünde şehir turu attı. 500’e yakın motosikletlinin katıldığı şehir turu renkli görüntülere sahne du.

Festivin devamında Boraboy Gölü Tabiat Parkında etkinlik gerçekleştirildi. Etkinliğe Vi Yardımcısı Turgay İlhan, Amasya Milletvekili M. Levent Karahocagil, Dünya Supersport Şampiyonu Eski Milli Motosikletçi ve Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu, Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı,Taşova Kaymakamı Tha Altuntaş, diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı. Vi Yardımcısı İlhan, Kenan Sofuoğlu’nu ili de görmekten memnutduyduğunu söyledi.

Kenan Sofuoğlu, konuşmasında motosiklet kullananların her zaman çok dikkatli ması gerektiğini belirterek, sürüş sırasında ailelerini akıllarındançıkartmamarını tavsiye etti.