05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
28 MART Perşembe 11:45

Amasya CHP İl Başkanlığı Madımak'ı Unutmadı.

CHP Amasya İl Başkanı Reşat KARAGÖZ, Sivas'ta 2 Temmuz'da Madımak Oteli'nde katledilen 35 aydının yakılarak katledilişinin 26. yıldönümü sebebiyle bir açıklamada bulundu.

CHP
Giriş Tarihi : 02-07-2019 12:07   Güncelleme : 02-07-2019 12:07
Amasya CHP İl Başkanlığı Madımak'ı Unutmadı.

CHP Amasya İl Başkanı Reşat KARAGÖZ, Sivas'ta 2 Temmuz'da Madımak Oteli'nde katledilen 35 aydının yakılarak katledilişinin 26. yıldönümü sebebiyle bir açıklamada undu.

Karagöz; "Tarihin her döneminde farklı kültür ve renklerin bir arada, barış içinde yaşadığı Anadu topraklarında bu kardeşliği hazmedemeyenlerce katliamlar yapılmıştır. Çorum, Sivas ve Maraş katliamları gibi toplums barışı tehdit eden aylar, tarihi deki en acılı ve üzüntülü günler arak yerini mıştır. İnsanlığın çok önemli dersler çıkarması gereken bu aylar unutulmayacak, Cumhuriyet tarihinin kara bir lekesi arak her zaman hatırlanacaktır.

Sivas katliamının üzerinden 26 yıl geçmesine rağmen acısı ha yüreği i yakmaktadır. Suçluların cezandırılmaması, Sivas davasının zaman aşımına uğrayarak kapanması ile sadece 35 aydınımız değil, maesef ADALET’te katledilmiştir. 

Sivas’ı kana ayan dinci terör örgütleri, Fetö terör örgütüyle el ele verip bu ülkeyi kan gölüne çevirdiklerini unutmayım." dedi.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert