Milli Mücadelenin ve Amasya Tamimi’nin 100. Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Amasya'da 800’e yakın sayıda sporcunun katılımıyla düzenlenecek Üst Minik-Genç Kadınlar Türkiye Boks Şampiyonası ile ilgili Vi Dr. Osman Var’un katılımıyla basın toplantısı gerçekleştirildi.

Büyük Amasya Otelindeki toplantıda konuşan Vi Dr. Osman Var, 03-08 Temmuz 2019 tarihlerinde Amasya Spor Sonunda yapılacak an şampiyonada mücadele edecek sporculara başarılar dileyerek bu tip sportif etkinliklerin ili in tanıtımı için çok önemli duğunu ayrıca gelen sporcuları ili in gönüllü elçileri arak gördüklerini söyledi.

Şampiyona için Amasya’yı tercih eden Türkiye Boks Federasyonu yöneticilerine de teşekkür eden Vi Var, “Bireysel sporların, öncelikle amatör düzeyden itibaren gelişmesi için çeşitli çışmar da başlatacağız. Bu tip etkinlikler bu çışmarın özendirilmesine vesile uyor” diye konuştu.

Hkımızı şampiyonaya davet eden Türkiye Boks Federasyonu Genel Koordinatörü ve Başkan Danışmanı Atilla Alatepe de, şampiyonada Üst Minikler 13-14, Genç Kadınlar 17-18 yaş kategorilerinde 800’e yakın sayıda sporcunun mücadele edeceğini belirtti. Atilla Alatepe, derece an sporcuların Avrupa şampiyonasında mücadele edecek kadronun belirleneceği milli takım kampına götürüleceğini anlattı.

Alatepe, şampiyonanın düzenlenmesine des an Vi Var ile Boks Federasyonu Onur Kurulu Üyesi İl Emt Müdürü Fahri Bulut’a teşekkür etti. Toplantıya, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ali Yıldız, Gençlik ve Spor İl Müdürü Kadir Kılıç ile Türkiye Boks Federasyonu Koordinatörü İsmail Nazlı da katıldı.

Şampiyonanın açılış programı yarın saat 16.00’da Amasya Spor Sonunda yapılacak.