Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı basın menplarıyla kahvtıda bir araya gelerek 3 aylık süreçte yapılan çışmarın bir değerlendirmesini yaptı. Akabinde ‘Ses den nefes den’ sloganıyla kurulan derneğin açılışını yapan Başkan Sarı, tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere yardım paketleri dağıttı.

Belediye Kültür Merkezi toplantı sonunda gerçekleşen toplantı Belediye Başkanı Sarı’nın başkanlığında gerçekleşti. Başkan Sarı’ya, Amasya Belediye Başkan Başdanışmanı Ahmet Yenihan, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Çoban, Hasan Şahin ve İsmail Kazan, Nefes yardımlaşma Derneğinin yönetim kurulu üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri ve basın menpları eşlik etti. Basın menplarıyla sabah kahvtısında uşan Amasya Belediye Başkanı Sarı, yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Biz burada hem 3 aylık basın toplantısında hem çışmarımızı değerlendirelim hem de kamuoyuna ilk defa açıklayacağımız bir hayır hasenat işinde bahsetmek için bir araya geldiklerini söyledi.

Amasya’mızda ciddi bir problem an 150’ye yakın esnafımızın huzurzluğunun ne acağı hakkında kendilerine göre yorum yapan ama kendileri de inanmayan kamuoyunda kirli, uydurma bilgilerin duğu bir vakayı kendileriyle görüşerek çözdük. Arkadaşlarımıza müteşekkiriz, ilk önce milyon veya eski tabiriyle trilyonlar an acaklı arkadaşlarımızla bir araya geldik. İsteyen le uzlaşır, istemeyen ise adliye yakın hemen oraya gidebilir dedik. Herkese bu lifte undum. Hiç kimse hukuki yu tercih etmedi ve le uzlaşma yuna gitti. Akabinde ikinci derece acakları an esnaflarımızla toplandık. Onlara da bu lifi yaptım. Herkes hukuki hakkını kullanabilir ya da imkanlarımıza rıza gösterir diye konuştum. Arkadaşlarımıza bu durumu izah ettik. Para in tüccar < siniz verecek < ifadelerini kullandım. Sağnlar kendileri sözümüze itimat ederek ne diyorsanız ona uyarız dediler. Bizde kendilerine imkanlar ölçüsünde belirli periyotlarda ödemelerini yapacağımızın sözünü verdik” şeklinde konuştu.
BAŞKAN SARI; ‘BUGÜN YA ALLAH BİSMİLLAH DEYİP SEFERE ÇIKTIK’
Hayırlısıyla inanmış arkadaşlarımızla menfaat gözetmeden Allah rızası için bir ya çıktıklarını söyleyen Belediye Başkanı Sarı, “Bugün ya Allah bismillah deyip sefere çıkıyoruz. Çok öz veri ve iyi tle kurduğumuz ad babası duğum Nefes adını koyduğumuz yardımlaşma derneği ve sloganı ‘Ses Sizden Nefes Bizden’ sloganıyla ya çıktığımız derneği e vatandaşlarımız ses verecek ise onların nefes marını sağlayacağız. Derneği bugün itibari ile ilk icraatını yaparak ekipleri tarafından tespit edilen gerçek ihtiyaç sahibi ailelere yardım paketleri dağıttı. Duyarlı vatandaşlarımızdan Allah rızası için ben varım diyen menfaat gözetmeyen vatandaşlarımızdan le y yürümelerini istiyoruz”.

Konuşmarın sonrasında Başkan Sarı ve beraberindekiler yeni kurulan Nefes Yardımlaşma Derneğinin açılışını yaparak ihtiyaç sahibi ailelere yardım paketleri dağıttı.