Amasya İl Özel İdaresi’nin tamamen kendi iş gücü ve ekipmanlarını kullanarak sezon başından bu yana sürdürdüğü Bitümlü Sıcak Karışım (BSK) asft çışmarı kapsamında bugüne kadar 27 kilometreden fazla mesafe asftla kaplandı.

Gümüşhacıköy ilçesine bağlı Ovabaşı-Çitlibağlıca-Eymir-Köseler-Akpınar-Güllüce-Keçiköy grup köyleri ve Kağnıcı köyü yunda toplam 16,1 kilometre, Hamamözü ilçesine bağlı Damladere, Göçeri ve Dereköy köy yunda 6,5 kilometre, Amasya merkezine bağlı Oluz köyünde 2,6 kilometre ve İpekköy-Sazköy yundaki 2,2 kilometrelik güzergâh asftlandı.

Y ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çışmar kapsamında mevcut y ağının süratle iyileştirilmesi sağlanarak hizmet anı içerisinde yer an köy ylarının standardının artırılması ve vatandaşların daha güvenli ve rahat ylarda seyahat edebilmeleri adına planlı çışmarına tüm hızıyla devam ediyor. Çışmar ile kırs anda yaşayan vatandaşların şehir merkezlerine ulaşımları daha kay ve güvenli bir he gelecek. Ayrıca tarıms faiyetlerle geçimini sağlayan vatandaşların mahllerini güvenli ve zamanında pazarlara ulaştırmasının önü açılmış acak.

İl Özel İdaresinin tamamen kendi iş gücü ve ekipmanları kullanarak gerçekleştirilen BSK (Bitümlü Sıcak Karışım) asft kaplama ylarımız kite açısından istenilen hedeflere ulaşırken aynı zamanda sağlam ve dayanıklılığı ile uzun yıllar hizmet edecek.