Amasya'da emt kemeri kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla Vi Dr. Osman Var’un katkılarıyla hayata geçirilen Emt Kemeri Simülasyon Aracı hkın hizmetine nuldu

Her yıl binlerce insanımızı kaybettiği trafik kazarında güvenliğin ana unrlarından biri an ve ölümle sonuçlanan kazarın % 60’ına doğrudan etki eden emt kemeri gibi önemli bir konuyu rardan gündeme getirebilmek, y kullanıcılarımızın doğru bildiği yanlışları düzelterek hayatta kmanın en basit hlerini uygulamı arak gösterebilmek, ceza endeksli-kısa vadeli yaklaşımlardan sıyrılarak istenilen davranışları özellikle genç nesillere kazandırabilmek ve toplum genelinde Emt Kemeri kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla Amasya'da Vi Var’un büyük katkılarıyla Amasya Emt Müdürlüğü Trafik Şubesi tarafından hayata geçirilen Emt Kemeri Simülasyon Aracı standı AmasyaPark AVM’de açıldı. Emt Kemeri Simülasyon Aracı’na binen vatandaşların ası bir kaza anında emt kemeri kullanıp, kullanmamarı durumunda karşılaşacakları durum gözler önüne serildi.

Trafik anında İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’nun önderliğinde ve liderliğinde uzun zamandır ülke genelinde umlu sonuçlarının ındığı çok ciddi çışmar yürütüldüğüne değinen Vi Var, “İli de bu husta gerçekten çok önemli, gayretli çışmar ortaya koyuldu. Bu gayretlerde özellikle Emt Müdürlüğümüz ve Trafik Şubesinin çok büyük emeği vardır. Gerçekten çok yaratıcı işler, projeler ortaya koydular” dedi.

Emt Kemeri Simülasyon Aracı’nı inceleyen Vi Var, “Bu araç emt kemeri kullanımın ne kadar önemli duğunu ve onun yokluğunun ne kadar hayati sonuçlara y açabileceğini canlı arak gençleri e, çocuklarımıza ve tüm vatandaşlarımıza gösterecek” diye konuştu.

Beraberinde Amasya Milletvekili Hasan Çilez, Garnizon Komutanı Tuğgener Nihat Ergün, Emt Müdürü Fahri Bulut, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ali Yıldız, diğer yetkililer ve çocuklarla birlikte açılışını yaptığı eğitici stantları daşıp faiyetlere ilişkin bilgi an Vi Var, çocuklara hediyelerden verdi. Programda ‘Öncelik Karagöz’ün Öncelik Hacivat’ın' adlı gösteri de ilgiyle izlendi.