05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
28 MART Perşembe 12:25

Amasya Misket Elması Gen Bahçesi Uygulama Alanı Oluşturuldu

Amasya Valisi Dr. Osman Varol’un talimatı ve Amasya Valiliğinin himayesinde uygulanan ‘Tarım Şehr-i Amasya’ başlıklı Tarım ve Kırsal Kalkınma Eylem Planı kapsamında Gökhöyük Tarım İşletmesi’ndeki yaklaşık 15 dönümlük alanda ‘Amasya Misket Elması Gen Bahçesi Uygulama Alanı’ oluşturuldu.

AMASYA
Giriş Tarihi : 10-07-2019 10:52   Güncelleme : 10-07-2019 10:52
Amasya Misket Elması Gen Bahçesi Uygulama Alanı Oluşturuldu

Amasya Visi Dr. Osman Var’un timatı ve  Amasya Viliğinin himayesinde uygulanan ‘Tarım Şehr-i Amasya’ başlıklı Tarım ve Kırs Kkınma Eylem Planı kapsamında Gökhöyük Tarım İşletmesi’ndeki yaklaşık 15 dönümlük anda ‘Amasya Misket Elması Gen Bahçesi Uygulama Alanı’ uşturuldu.

İncelemelerin gerçekleştirildiği anda gazetecilere açıklamarda unan Vi Var, ana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından eylül ayından itibaren orijin Amasya Misket Elması fidanlarının dikiminin yapılacağını belirtti.

“En orijin misket elmasından örnek bir bahçe’ uşturmak istediklerini vurgulayan Vi Var, “Bu bahçede hem yeni üretimler yapmak hem de çiftçileri e bir takım uygulamarın verimi nasıl etkileyeceğiyle ilgili örnek uygulamar göstermeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.

Vi Var’un incelemelerine, Cumhuriyet Başsavcısı Er Çelik, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, İl Tarım ve Orman Müdürü Zekeriya Şeker, Gökhöyük Tarım İşletmesi Müdürü Hüseyin Yılmaz ile protok üyeleri de katıldı.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert