15 Temmuz 2016 hain darbe girişimi hkın iradesi ve birbirine kenetlenmesi ile bertaraf edildi. Artık 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü arak her yıl anılan bu önemli gün için şehitleri ve gazileri onuruna; Amasya’da ikamet eden tüm şehit yakınlarına, gazilere ve yakınlarına akşam yemeği verildi.

Vi Dr. Osman Var’un himayesinde düzenlenen etkinliğe şehitleri in aileleri ve yakınları ile gazileri , aileleri ve yakınları katıldı. Ayrıca Amasya Milletvekilleri Mustafa Tuncer ve Hasan Çilez, Garnizon Komutanı Tuğgener Nihat Ergün, Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı ve protok üyeleri de etkinlikle yer dı.

Vi Var etkinlikte yaptığı konuşmada şunları dile getirdi:

“15 Temmuz 2016’da dünya tarihinde nadir görülen ihanetlerden bir tanesini yaşadık.”

15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden tam 3 yıl geçti. Bu ülkede yaşamış, bu ülkenin ekmeğini yemiş ama arka planda çok farklı tleri an bir grup insanın, kendi milletine hiç acımadan kurşun sıktığı, bomba yağdırdığı, bu vatanın menfaatlerini çok basit bazı çıkarlar için başka ülkelere, başka gruplara sattığı ve lere çok acı ama çok anlamlı bir deneyim yaşattığı bir gün 15 Temmuz.

“Acılarını hatırlamak istemediği ama manasını ebediyen unutmayacağımız ve unutturmayacağımız çok büyük bir ayın yıl dönümü.”

Gerçekten çok zor bir coğrafyada, çok kıymetli bir coğrafyada yaşıyoruz. Daha bugün Jandarma Teşkilatı’ndan 3 tane canımızı kaybettik. Bu vatanın muhafazası için sürekli arak canlarımızdan canlar gidiyor.

“Bu milletin son ferdi ayakta durduğu sürece bu vatan ilelebet im yurdumuz arak kacak.”

Yemeğin ardından İl Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu’nun bütün şehitleri için yaptığı duaya hep birlikte iştirak edildi. Duanın ardından Vi Var tüm masarı daşarak şehitleri in aileleri, gazileri ve yakınları ile sohbet etti. Etkinliğe katılım gösterdikleri için teşekkürlerini iletti.