2019 yılı Temmuz ayı Amasya İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı, Vi Dr. Osman Var’un başkanlığında gerçekleştirildi.

Vilik sonundaki toplantıda kurulun önceki toplantısında görüşülen konular ve 2019 yılı ilk 6 ayındaki işgücü eğitim faiyetlerinin genel değerlendirilmesi yapıldı.

Toplantıda ayrıca, Engelli ve Eski Hükümlü Çıştırmayan İşverenlerden Tahsil Edilen İdari Para Cezarını Kullanmaya Yetkili Komisyona Dair Yönetmelik kapsamında görevli komisyona gönderilmek üzere İŞKUR İl Müdürlüğüne 2019/2. dönem için başvuruda unan mesleki eğitim kurs projelerinin ve engelli kişiye ait kendi işini kurma projeleri, 2019 yılı son üç aylık İİMEK Denetim Kurulunca gerçekleştirilen kurs ve program denetimleri, Sosy Çışma Programı (SÇP) uygulamasının görüşülmesi ve İİMEK kararı doğrultunda Çışma Hayatında Milli Seferberlik kapsamında yürütülen çışmar da ele ındı.

İŞKUR İl Müdürü Osman Yılmaz, kurum çışmarı ile ilgili num yaptığı toplantıda kurul üyelerini 2019 yılı ilk 6 ay faiyetleri ve ikinci 100 Günlük Eylem Planı kapsamında yapılan istihdam seferberliği faiyetleri hakkında bilgilendirdi. Toplantıda kurul üyeleri görüş ve önerileri de dile getirdi.