05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
28 MART Perşembe 12:25

TYT Türkiye 2. Amasya'dan

Amasya Kutlubey Fen Lisesi öğrencisi Begüm Yivli Yükseköğretim Kurumları Sınavı 1.oturumu olan TYT’de Amasya il 1.si ve Türkiye 2.si olarak büyük bir başarıya imza attı.

AMASYA
Giriş Tarihi : 20-07-2019 10:24   Güncelleme : 20-07-2019 10:24
TYT Türkiye 2. Amasya'dan

Bu başarının ardından Begüm YİVLİ: ” Bana göre derece yapmak 1 veya 2 senelik değil, 12 senelik bir yculuktur. Temeli sağlam atıp, üzerine sonradan bir şeyler eklemek çok önemlidir. Ben de okul hayatım boyunca disiplinli, çışkan bir öğrenci dum. Kendimi şu saatte şu program yapılacak diye şartlamak yerine her gün uyandığımda o gün neler yapacağımı düşündüm ve genelde buna uydum. Çok çıştım ama verim abilmek için de arkadaşlarımla ailemle çeşitli etkinlikler yapmayı ihm etmedim. 12. sınıfta ise işler daha ciddiye bindi çok fazla sosy hayatım kmadı. Bu sene çok çaba gösterdiğim için sınavdan çıkınca çok rahatlamış, omzumdan bir yük kkmıştı. Sınav sonucumu öğrendim ve daha sonra bu mutlu haberi ailemle paylaştım, onlar da hak ettiğin şeylere çok şükür kavuştun ve e bu güzel duyguyu yaşattığın için teşekkür ederiz dediler. Şu anda Koç veya Boğaziçi Üniversitesinde Bilgisayar ya da Endüstri Mühendisliği okumayı düşünüyorum. Sonuç arak, anaokulundan bu yana bende emeği an tüm öğretmenlerime, sınava hazırlık süreci boyunca emeklerini esirgemeyen 12.sınıfta geldiğim ve iyi ki gelmişim dediğim Kutlubey Keji’ne ayrıca önemli an şeyin başarı değil ahlak duğunu bana her zaman vurgulayan aileme ve gösterdiğim azim ve çaba için kendime teşekkür ederim. “ ifadelerini kullanarak duygularını dile getirdi.

Kutlubey Fen ve Anadu Liseleri Müdürü Ümit GÖDEK YKS Sonuçlarının ardından mutluluğunu dile getirerek; “Begüm YİVLİ’nin TYT Türkiye 2.si ması genel başarılarımızı taçlandıran, leri heyecanlandıran ve gururlandıran bir durum du. Bu başarı ve azmi için öğrenci i tebrik eder, emeği geçen herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert