05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
29 MART Cuma 17:57

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı

Amasya CHP İl Başkanı Reşat Karagöz 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımlayarak tüm basın emekçilerinin bayramını kutladı.

AMASYA
Giriş Tarihi : 25-07-2019 09:49   Güncelleme : 25-07-2019 09:49
24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı

Amasya CHP İl Başkanı Reşat Karagöz 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dayısıyla yazılı bir mesaj yayımlayarak tüm basın emekçilerinin bayramını kutladı.

Açıklamasında Reşat Karagöz,"

Hkımızın haber ma özgürlüğünün yılmaz bekçileri ve kamuoyu vicdanının gür sesi basınımız zor koşullar tında çışarak kuts bir vazifeyi yerine getirmektedir. Tüm Kamuoyunun aydınlatılması, yanlışların düzeltilmesi ve hkın doğru bilgilendirilmesi için var gücüyle çışan ve bu uğurda yeri geldiğinde hayatını kaybeden gazetecileri için 24 Temmuz tarihi ayrı bir önem taşımaktadır.

Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unrlarından biri an, haber ma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı an basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir. Artık her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak duğu görüşü, modern dünyada tartışmasız ka görmektedir. Şurası hiçbir zaman unutulmamıdır ki demokratik laik parlamenter ve hürriyetçi sistemlerde herkese ve her kesime verilen hak ve ödevler nitelikleriyle belirtilmişlerdir. Bu bağlamda değerli basınımıza düşen en büyük ödevlerden biriside içinde yaşadığı toplumun milli ahlaki insani ve kuts değerlerine saygılı mak, vatanın bölünmez bütünlüğüne bağlı mak, Yüce Önderi Mustafa Kem Atatürk’ün işaret ettiği Muasır Medet seviyesine ulaşmada öncü r oynamaktadır.

Sansürle mücadele herkese düşen bir sorumluluktur. Basından sansürün rılışının yıl dönümünde sansür ve baskı nedeniyle elinden kemi, köşesi ınan, programları yasaklanan, yöneticilikten el çektirilen gazetecilere hep birlikte sahip çıkım, des ım.

İli de, Yurdumuzda, ve tüm dünyada faiyette unan gazete, dergi, radyo ve televizyonlarımız ve ulus ajanslarımız temsilcileri ile zengin bir kadroya sahip an değerli Basın Emekçileri in 24 Temmuz Basın Bayramı’nı candan kutlar, çışmarında başarılar dilerim."dedi

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert