ATATÜRK İLKE ve DEVRİMLERİNİN BEKÇİSİYİZ,
GÜCÜMÜZÜ TARİHSEL KÖKLERİMİZDEN ALIYORUZ.

Emperyizme karşı ulus baş rının öncü̈ an Kuvayi Milliye, Müdafaa-i Hukuk Cemiyetlerinin uşumuna, Müdafaa-i Hukuk ise işg tındaki Anadu’da, ulus dayanışmaya ulaşmayı hedef mıştır.

Cumhuriyet Hk Partisi; işte bu soylu, ilkeli ve onurlu temelde uşan Anadu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin devamı arak 9 Eylül 1923’de Mustafa Kem Atatürk tarafından kurulmuştur.

CHP’nin tarihsel kimliği, ATATÜRK devrimlerinin birikimleri ile ALTI OK ilkeleri eşliğinde;Kem ATATÜRK’ÜN Bağımsızlık benim karakterimdir, İsmet İNÖNÜ’NÜN, Namuslular da, en az namuszlar
kadar cer mıdır, sözleri ile öz ifadesini an bu soylu ve erdemli gelenek ile şekillenmiştir.

Ulus Bağımsızlık Mücadelesinin birikimleri ve Atatürk Devrimleri ile bu eş ̈recin felsefi ve ahlaki değerlerinin özünü uşturan ALTI OK ilkeleri, bir bütün arak, siyasi kimliği ile ideoji in, Parti Programımızın tarihsel kaynağı ve en güçlü dayanağıdır.

27 Temmuz Cumartesi günü, ili i ziyaret eden MHP genel başkanı yapmış duğu açıklamar ile ayrışma ve nefret dilini kullanarak Amasyı hemşerileri i üzmüştür.Genel başkan gerçeklikten kopmuş, kendi hay dünyasında yarattığı düşmanlık ile siyasi pirim elde etmeye çışsada, bu nafile bir ydur. Dün öyle, bugün böyle konuşan genel başkan nasıl bir teslimiyet içindedir ki; krdan çok krcı bir gayret içinde iftira ipine tutunmuştur.
Çözülmeye, yıkılmaya yüz tutması,teslimiyetçi, bölücü ve ayrışmadan beslenen bir iktidar, genel başkanı kurtarmaya yetmeyecektir.

KURTULUŞUN ve KURULUŞUN mimarı parti Cumhuriyet Hk Partisini ve Genel Başkanımız Sayın Kem KILIÇDAROĞLU’nu terör örgütleriyle ilişkilendirmek, hiç kimsenin hakkıda haddide değildir.

Şehzadeler şehri ili in tarihsel süreci ve geçmişine bakıldığında, Kurtuluş Savaşı meşesinin yakıldığı sevgi, saygı, birlik ve beraberliği ile bir bütün arak kardeşlik duygularının en üst seviyede yaşandığı şehri de hemşerileri i ayrıştırmaya kutuplaştırmaya yönelik an bu dili şiddetle kınıyoruz.