Duyarlı vatandaşlar tarafından unarak Suluova Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi e getirilen ve burada kontrleri yapılarak büyütülen 4 Çayır Delicesi kuşu doğaya sındı.

Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, duyarlı vatandaşlarımızın duğu 4 Çayır delicesi kuşun Amasya Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından bakımları yapılmak üzere kendilerine ait Sokak Hayvanları Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezine getirildiğini söyledi.

Kuşların merkezde bir süre tedavilerinin yapıldığını belirten Belediye Başkanı Fatih Üçok, “Bunlar göçmen kuş türüdür. Ülke in özellikle lak anlarında görülen kuşlardır. Rusya’dan Avrupa ve Afrika’ya kadar uzunca bir yu katediyorlar. Üreme dönemlerinde ülke in muhtelif yerlerinde özellikle lak anlarında ürüyorlar. İlçe de ilk defa denk geldik. Yılın belli dönemlerinde sıcak anlara, daha sonra rar kuzey ve güney istikametinde hareket eden kuşlardır. İlçe de de bir müddet üreme anlamında konakladılar. Rahatsız anların tedavisi yapıldı.” diye konuştu.

Yedi Kuğular Kuş Cenneti bölgesinin aynı zamanda bir sit ve lak an duğunu, Ak pelikan gibi 100’e yakın göçmen kuşun bu bölgeye gelerek ürediklerini ve bir müddet konakladıklarını, bu bölgede kuş gözlem evi yaparak hizmete açtıklarını belirten Belediye Başkanı Fatih Üçok, andaki “Millet Bahçesi” projesi hakkında da bilgi vererek ilçe e hayırlı n dedi.