Radyo uygulamasının Apple tarafından resmi bir uygulama arak nulmaması kullanıcı tarafından gelen birçok şikayete y açıyor.

Müzik sektöründeki plak şirketleri ve stüdyar arasındaki toplantıların hızla sürdüğünü bildiren Apple, yerel ve internet radyarını birleştirerek kullanıcılarına kiteli bir müzik platformu nacağını açıkladı.

Geçtiği yıllarda görüşmelerin sağlıklı geçmemesi, Steve Jobs’ın sağlık durumları gibi aksiliklerle ertelenen iRadyo hizmeti, yeniden toplantı masarına taşındı. İki kez ertelenen iRadyo projesinin yayılmasından sonra 3.parti uygulama geliştiricilerinin fırsatı hine dönüşen bu açık, kullanıcılar için kabık ve verim bir müzik keyfi hine dönüşmesine muştu.

iOS’taki bu eksikliği resmi kanlar ve müzik şirketleriyle gidermeye çışan Apple, iRadio adını taşıyan bir uygulama sayesinde Yerel frekanslı internet radyarını bir arada toplayacak. DJ’lerin ve upload hizmetinin unmayacağı radyo uygulamasında sevdiğiniz şarkıları oynatabilir, sevdiğiniz grup ya da sanatçılara ücret arak abone abilirsiniz.

Aylık veya yıllık abone ücretleri unmayan hizmetin iOS 7 ve yeni nesil iPhone modeliyle kullanıcılarına gelmesi bekleniyor.