Atatürkçü Düşünce Derneği İl. Şb. Başk. Cihan Sancak yaptığı açıklamada şunları söyledi; TÜRKİYE CUMHURİYETİ VE TÜRK HALKI DARBELERLE, DARBECİLERLE , FETÖ , PKK , PYD , İŞİD Vs. TERÖR ÖRGÜTLERİYLE  ve  TERÖRİSTLERLE BİRLİKTE ANILAMAZ.

Sevr antlaşması ile  işge başlayan Emperyist devletler , Osmanlı sarayını teslim manın kutlamarını yaparken , Anadu nun  TÜRK  hkını hesaba katmamışlardı, Padişahın  ve  Doğu , Güneydoğu  Anadu da  İngilizlerin, Fransızların   kışkırtmarı ile isyan çıkartanların , anlatımları ile TÜRK  Milleti  aşağılanmış  bir avuç  , dağınık ne duğu belir insanlar arak anlatılmıştı.

Oysa karşılarında Vatansever , Özgürlüğünden , Bağımsızlığından , Milliyetinden , Devrimlerinden ,yurtseverliğinden  ödün vermeyen  VATANI , BAYRAĞI İÇİN GÖZÜNÜ KIRPMADAN CANINI SEVE SEVE VEREN ,  TOROSLARDA TEK BİR BACA TÜTTÜĞÜ SÜRECE MÜCADELEYE DEVAM EDECEK OLAN   ASİL  TÜRK MİLLETİNİ  HAYAL BİLE EDEMEMİŞLERDİ.

Türk Milletini  küçümseyen , hor gören esarete sürükleyenler sığıntı arak bu topraklardan İşbirlikçileriyle birlikte  , işgcilerin gemileriyle kaçmışlardır.

30 Ağustos meydan muharebesi ile bağımsızlık mücadelesindeki savaş zaferle sonlanmıştır.

LOZAN  Antlaşması ile; Masanın bir tarafında Türkiye Cumhuriyeti Delegasyonu , Karşı Tarafta  Emperyist Blok İngiltere,  Fransa,  Amerika, Yunanistan, Bulgaristan, Rusya ve gözlemci ülke temsilcileri  duğu hde  yapılan müzakerelerde  bu  Emperyist ülkeler bir daha mağlup edilmiştir.

Dünyada Emperyizme karşı savaş anlarında ve devamında barış masasında kazanılmış bir başka zafer yoktur , bunu ancak Mustafa Kem Atatürk önderliğindeki  TÜRK Milleti başarmıştır.

Ancak; Türk milletinin kazandığı bu zafer Emperyist ülkelere öyle bir oturmuş ki, günümüze kadar hiç boş durmamışlardır.

Dünyada diktatörlüklerin , Krlıkların , İmparatorlukların , Hitlerin , Musinin ülkeleri yönettiği bir dönemde Mustafa Kem ATATÜRK Cumhuriyeti kurarak , Demokratik bir yönetim benimseyerek Kurucu irade arak kurduğu bu Cumhuriyeti TÜRK GENÇLİĞİNE Emanet etmiştir.

Emperyist ülkeler  Cumhuriyeti e ve Milleti e kumpaslar kurmakta , itibarsızlıklar yaratmakta , işbirlikçileri ile birlikte terör grupları uşturmakta , teröristleri deslemekte , darbelere , darbecilere önderlik etmekte , ülke in bütünlüğüne sdırmakta , milleti i ayrıştırmaya çışmakta , kin ve nefret tohumlarını yaymaktan hiç durmamışlardır.

Mustafa Kem ATATÜRK’ün kurduğu Cumhuriyeti Emanet ettiğ Atatürk’çü gençlik ve TÜRK Ulu darbelerden ve darbecilerden yana mamıştır.Emanetine namu arak sahip çıkmıştır çıkacaktır.

1960 da , 1972 de , 1980 de ve 15 Temmuzda  darbelere ve darbecilere karşı durmuş Kurucu iradenin gösterdiği yda emanetine sahip çıkarak , milli iradeye sahip çıkmıştır.

Günümüzde Emperyizmin ayak oyunları , işg senaryarı , parçayıp , bölüp yutma , ülkelerin dilini , dinini , imanını , kültürünü , ahlakını , gelenek ve göreneklerini , yer tı ve yer üstü kaynaklarını , ekonomilerini sömürerek posasını çıkartma , yerlerinden yurtlarından sürme , ülkelerini parçama senaryarı devam etmektedir , yerli iş birlikçileri  itirafçı arak , muhbir arak hainliklerini gizlemeye ve yeni oyunları için kamuda ve milleti üzerinde etkinlik kurmaya çıştıklarını görmekteyiz , çok dikkatli mamız gerekiyor. Milleti in artık bu kişilere itibar etmemesi , kamuda çışanların kendilerine imam diyen hainlerden emir maması , imamın emriyle yasarı çiğneyerek haksız kazanç yu açmaması , yasa ve kanunların her yurttaşımıza eşit arak uygulanması , ayrımcılığın yapılmaması  insanlarımıza baskı yapan , korku smaya çışan topladıkları himmet  pararını koyacak yer amayan FETÖ ‘cü hainlere itibar edilmemesi , gereken dersin verilmesini diliyoruz.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ VE TÜRK HALKI DARBELERLE , DARBECİLERLE , FETÖ , PKK , PYD , İŞİD Vs. TERÖR ÖRGÜTLERİYLE  ve  TERÖRİSTLERLE BİRLİKTE ANILAMAZ.

ŞUNU HER YURTTAŞIMIZ İYİ BİLMELİDİRKİ TÜRKİYE CUMHURİYET DEMOKRATİK , LAİK , SOSYAL , HUKUK DEVLETİDİR. BU ÜLKEDE DİL,DİN,MEZHEP,IRK AYRIMI YAPILMADAN HER YURTTAŞIMIZ EŞİT HAKALARA SAHİPTİR, KİMSENİN HUKUK , YARGI ÖNÜNDE , DEVLET NAZARINDA VE KAMU KURUMLARINDA ÖNCELİĞİ , ÜSTÜNLÜĞÜ , FARKLILIĞI YOKTUR. VAR DİYENLER VAR İSE BUNLARIN HAİNLER VE TERÖR GRUPLARI  ( FETÖ , PKK , PYD , İŞİD Vs.) OLDUĞUNU BİLMEK GEREKİR.

1915 – 1923 Kurtuluş savaşında milyonlarca şehit verdik , milyonlarca  gazi du , yetmedi günümüze kadar  binlerce  Atatürkçü , Demokrasi ve Cumhuriyet , Vatan ve Bayrak sevdısı şehit ve gazileri du; 30 AĞUSTOSLARI , 19 MAYISLARI , 23 NİSANLARI , 29 EKİMLERİ , ANDIMIZI , GENÇLİĞE HİTABEYİ , İSTİKLAL MARŞIMIZI , BAYRAĞIMIZI , ŞEHİTLERİMİZİ , GAZİLERİMİZİ UNUTMAYACAĞIZ , UNUTTURMAYACAĞIZ. TÜRK MİLLETİ OLARAK CUMHURİYET VE DEMOKRASİ ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYOR AZİZ HATIRALARI ÖNÜNDE SAYGI İLE EĞİLİYORUZ.