Amasya İl Genel Meclisi 2019 Ağustos ayının ilk toplantısını Zeki Erarslan başkanlığında İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Yıldırım ve meclis üyelerinin katılımı ile 01.08.2019 Perşembe günü gerçekleşti.

Başkan Zeki Erarslan toplantının açılışında; “2019 Ağustos ayının ilk toplantısını yapıyoruz. Sizlerle burada acağımız kararlar, hkımıza hizmet arak dönmektedir” dedi.

AK Parti Grup Başkanı Deniz Sümer yaptığı konuşmada; “2019 Ağustos ayın çışmarımız, ülke ve Amasya’mız için hayırlı masını diliyorum. 15 Temmuz şehitlerini ve tüm şehitleri rahmetle anıyor, gazilere şifar diliyorum. 24 Temmuz Gazeteciler Gününü ve İstan Büyükşehir Belediye Başkanını kutluyorum, çışmarında başarılar diliyorum. MHP Genel Başkanı Amasya’mıza gelerek yeni seçilen Belediye Başkanı’na ve hkımıza teşekkür etti. Yapacağımız toplantıların başarılı masını diliyor, saygı ve sevgilerimi nuyorum” dedi.

Konuşmarın ardından gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Gündem maddeleri şöyledir;

İl Genel Meclis Üyesi Osman KARACA’nın izin tebi görüşüldü ve oy birliği ile ka edildi.

Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait Merkez Helkis mahlesinde 464 ada 6 parselde kayıtlı Kazanasmazlar konağının Hk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğünden tahsisin, rılması Yeşilay Amasya Şubesine tahsis edilmesine ilişkin Plan Bütçe Komisyonunca tanzim edilen 21.06.2019 tarih ve 10 sayılı rapor görüşüldü ve oy birliği ile ka edildi.

Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait Merkez ilçe İhsa mahlesinde tapunun 725 ada 25 parseldeki taşınmazın Defterdarlıktan tahsisinin rılması ve 2. katındaki müstakil yerin Gümrük Müdürlüğüne tahsis edilmesine ilişkin Plan Bütçe Komisyonunca tanzim edilen 21.06 2019 tarih 11 sayılı rapor görüşüldü ve oy birliği ile ka edildi.

Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait Merkez İlçe İhsa mahlesinde tapunun 725 ada 25 parseldeki kayıtlı eski ek hizmet binasının bodrum ve zemin katının İl Nüfus Vatandaşlık Müdürlüğüne tahsis edilmesine ilişkin Plan Bütçe Komisyonunca tanzim edilen 21.06.2019 tarih ve 13 sayılı rapor görüşüldü ve oy birliği ile ka edildi.

Daha sonra İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Yıldırım, idarenin yapmış duğu sıcak asft ve sathi asft kaplama ile ilgili çışmar hakkında meclis üyelerine geniş bilgi ndu.