Amasya Tüm Muhtarlar Derneği Başkanlığı Olağanüstü Kongresi Amasya Belediyesi Kültür Merkezi Şehzade sonunda 02.08.2019 Cuma günü yapıldı.

Gözlek Köyü Muhtarı Erhan Zengin ve Çivi Köyü Muhtarı Necmettin Sağır’ın yarıştığı kongrede Erhan Zengin 76 oy ırken, Necmettin Sağır 33 oy dı.

Mahmut Emektar’ın divan başkanlığını yaptığı kongrede saygı duruşu ve İstikl Marşı’nın okunmasının ardından Dernek Başkanı Adem Süren açılış konuşmasını yaptı. Süren; “Beş yıldır dernek başkanlığı yapıyorum. Bu süreç içerisinde köy ve mahle muhtarlarımızın is ve arzularını yerine getirmek için çıştım. İyi ve kötü günlerinde muhtarlarımızın daima yanından dum. Muhtarlarımızın bana göstermiş duğu sıcak ilgiden dayı kendilerine teşekkür ediyor, aday an arkadaşlarıma da başarılar diliyor, sevgi ve saygılarımı nuyorum” dedi.

Daha sonra Divan Başkanı Mahmut Emektar, iki adaya da kendilerini tanıtması için söz verdi. Her iki aday kendilerini tanıttılar ve birbirlerine başarı dileğinde undular. Yapılan seçim neticesinde Erhan Zengin 76 oy dı ve Amasya Merkez’e bağlı köy, mahle muhtarları dernek başkanını seçmiş du.

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELERİ

Erhan Zengin, Ruhi Özsoy, İlyas Akyüz, Yasin Kantarcı, Rıza Kahyaoğlu, Harun Kurt, Mer Sağlam.

DENETLEME KURULU ASİL ÜYELER

Mehmet Kurt, Devrim Taşdemir, Aman Topuz, Naci Çapkın, Yasin Kurt.

ÜST KURUL ÜYELERİ

Haşim Hatiboğulları, Kem Sakar, Muhsin Çuv, Bekir Kelekçi, Ekrem Kaya.

Yeni seçilen Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Erhan Zengin’i, yönetim, denetim ve üst kurul üyelerini kutluyoruz.