Amasya Emti tüm birimleri ile birlikte, Kurban Bayramı öncesi vatandaşların bir umzluk yaşamaması için gereken tüm önlemleri dı.

Kurban bayramına sayılı günler ka çarşı ve pazarda hareketlilik başlayınca pis, esnafı sahte paraya karşı dikkatli  maya çağırdı.
Amasya Emt Müdürlüğü, Kurban Bayramı öncesinde vatandaşları sahte para ve hırsızlık konunda dikkatli maya çağırdı. 

Kurban satış yerlerinin tamamında satıcılara ve vatandaşlara ‘Dandırıcılık, hırsızlık ve sahte para’ konularında bilgi verilmeye başlandı. Resmi ve sivil ekipler kurban satış yerlerini daşarak vatandaşı her türlü umzluğa karşı uyaracak.

DİKKAT UYARISI
Kurbanlık hayvan pazarındaki m sahipleri ile görüşen ekipler şu bilgileri veriyor: “Özellikle iyi giyimli insanlar size gelerek birden fazla kurbanlık arak 100’lük veya 200’lük banknotlar verecek. Sizler bu pararı ırken dikkat edin. En küçük şüphenizde pise bilgi verin. Özellikle iyi giyimli kadınlar ile saklı ve güven veren insanlara bir kez daha dikkat edin.”
Ayrıca, Amasya Emt Asayiş şube ekipleri, “Emeğini heba etme, 1 dakike dikkat et” projesi kapsamında, Kurba bayramı öncesinde vatandaşlar ile satıcıları sahte para ve dandırıcılıklara karşı dikkatli ması konunda uyardı.

BAYRAMA KADAR ÖZEL ÖNLEM
Amasya Emt Müdürü Fahri Bulut, bayram önlemlerini şimdiden devreye soktuklarını söyledi. Bayramda turizm hareketliliğini de dikkatte dıklarını belirten Bulut, “Kurban satış yerlerinde sivil ekiplerimiz satış süresince görev yapacak. Sadece sahte para konularında değil, yankesicilik ve kurban hırsızlığı konularında da tüm ilçelerde önlemler ındı” ifadelerini kullandı.