Amasya Belediyesi Kurban Bayramı öncesinde Canlı Hayvan pazarı, kurban kesim anları ve mezbahanede hazırlıklarını tamamladı.

Amasya Belediyesi Kurban Bayramı öncesi hazırlıklarına devam ederek, temizlikten ilaçlamaya, güvenlikten ulaşıma gerekli an tüm çışmar yapıldı. Birçok anda duğu gibi şehrin büyümesine umlu katkılar sağlayan Amasya Belediye Başkanlığı, Ziyaret mevkiinde uşturulan Modern Canlı Hayvan pazarında kurban bayramında vatandaşlara hizmet vermeye devam edecek. Hayvan pazarında yetersiz an küçükbaş hayvan padoklarına ekleme yapılarak, vatandaşın daha iyi hizmet abilmesi sağlanmıştır. Alana belgesiz, küpesiz hayvanlar ınmayacak. Bayram sonrasına kadar her gün ilaçlamanın yapılacağı anda, ambulans, ilaçlama, hayvan kontr ve zabıta araçları hazır bulunacak. Canlı hayvan pazarı bayram öncesi Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri açık acaktır.

Canlı Hayvan pazarında belediye veteriner hekimleri ve İl Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü veteriner hekimleri tarafından vatandaşlara kurbanlık seçimi konunda danışmanlık hizmeti verilecek. Kesim anları hastıklara karşı Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından düzenli arak ilaçlanarak dezenfekte edilecek. Belediye arak önceki senelerde duğu gibi bu sene de mezbahane arak Kurban Bayramında vatandaşlara kesim hizmetinde bulanacaktır. Kesim ücretleri büyükbaş 220 lira, küçükbaş ise 50 lira arak belirlendi. Vatandaşların huzurlu bir bayram geçirmesi için Amasya Belediyesi tarafından yürütülen çışmar bayram süresince de devam edecek. Bayram günlerinde kesim yerlerinde hkın muayene ve kontr tepleri için veteriner hekim bulundurulacak.

Belediye tarafından kurban kesim anları Bahçeleriçi Mahlesi semt pazarı ve Hacılar Meydanı Mahlesinde bulunan Temizlik İşleri Müdürlüğü bahçesi arak belirlendi.