Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı’nın başkanlığında Proje koordinasyon toplantısında hayata geçirilecek projeler hakkında basına bilgi verildi.

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı 08.08.2019 Perşembe günü Amasya Belediyesi Kültür Merkezinde basın toplantısı yaparak 120 günlük çışmarı hakkında katılımcılara açıklamarda bulundu.

Başkan Mehmet Sarı; “120 gün içerisinde neler yaptık, neler düşündük. Bu konularda Amasyı hemşerilerimiz bilgi sahibi n diye bu toplantıyı düzenledik. Şartlar ne ursa n, doğru bildiğimizi hkımıza açıklayacağız. Takdir Amasya hkınındır. Türkiye genelindeki büyükşehir belediyelerinden daha fazla mega projelerimiz vardır. Kanunz ve hukuk dışı eylemi Amasyılara gerçekleştirmeyeceğiz. Amasya merkez şehir içme yu ihtiyacı Akdağ bölgesinden karşılanmaktadır. Ancak Akdağ şehir içme yunun bir bölümü HES’lere satılmıştır. Kimler tarafından satıldığını bilemiyoruz. Amasya hkının içme yuna sahip çıkması gerekmektedir” dedi.

Belediye Başkanı Baş Danışmanı Ahmet Yenihan da konuşmasında; “2019 yılında proje çışmarına planlı bir şekilde devam edeceğiz, inşlah bayram sonunda hizmetlerimize başlayacağız. Öz kaynaklarımızı ve kredi kaynaklarımızı dikkatli arak harcamıyız. Projelerde bir takım hedeflerimiz acaktır” dedi. Akdağ içme yunun bir bölümünün HES’lere neden verildiğini bilmediklerini belirten Yenihan; “ Amasya’da 25 tane kuyu var. Şehrin bir bölümü Yeşilırmaktan beslenen kuyu yunu içmektedir. Aslında Amasya hkının Akdağ yunu içmesi gerekir. Belediye arak içme yu ile mücadelemizi başlatacağız. Amasya hkınında içme yuna sahip çıkması gerekir” şeklinde konuştu.

Daha sonra Fen İşleri Müdürü Ali Özel, Pazar yerleri, Akıllı duraklar, Gasilhane yenilenmesi, Alternatif Tugay-Şehir Merkezi bağlantı köprüsü çışması, Ferhat Su Kanı iyileştirme projesi, Ataşehir bölgesi yeşil anlar, Yeşil anların arttırılması, Ataşehir ve Şeyhçui Düğün Sonları, Amasya Kesi cam teras projesi, Nergis Mahlesi Sanatkarlar Sokağı Projesi, Kanizasyon Hattı Projesi, Oto Gericiler Sitesi, Yeşilkent 3, Üçgöz Düğün Sonu ve Aqua Park Yapımı, Kültür Merkezi Üstü Koktely ve Seyir Terası Yapımı Projesi, Bisiklet ve Yürüyüş Yları Yapımı, Göktürk Köprüsü, Kızlar Sarayı Kremayerli Asansör ve Peyzaj Çışması Projesi, Kayabaşı GES Projesi, Serçoban Evliyası Bakım-Onarım ve Peyzaj Çışması, Yavuz Selim Meydanı Düzenlemesi ve Hükümet Köprüsü Genişletilmesi, Yeşil kent Meydanı ve Aşevi, Akdağ İçme yu İyileştirilmesi, Teleferik Projesi, Nostjik Tramvay ve Akdağ İse Hattı HES Projesi konu başlıkları ile ilgili katılımcılara bir num gerçekleştirdi.