Birden fazla sosy donatısıyla İlçemizin, çevre İl ve İlçelerin uğrak noktası maya devam eden Yedikır Sosy Dinlenme Tesislerinde çışmar tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda Suluova Belediyesi ekipleri tesisin bulunduğu bölgede çevre düzenleme, çim ekme ve havuz çevresinde çışmarını titizlikle sürdürüyor.

“Millet Bahçesi” Proje çışması yürüttüklerini de aktaran Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, “Projemiz tamamlandığında İnşlah 300 bin metre karelik bu bölgenin en büyük millet bahçesini Suluova’mıza kazandırıyoruz. Proje neticesinde bu doğa harikası mesire anı Orta Karadeniz Bölgesi iç turizmine hitap edeceğine inanıyoruz. Ayrıca belediye arak Kkınma Ajansından hibe mak retiyle buradaki misafirhaneyi konaklama açıyoruz. Yüzme havuzunu atıl durumdan kurtarıp yeniden hkın kullanımına açıyoruz. Burası aynı zamanda bölgenin en büyük mesire ve piknik anı up girişler ücretsizdir. Yaz döneminde birçok il ve ilçeden 5 bin kişinin ziyaret ettiği bu an gerek yeşil tabiat anı gerek sosy ve sportif anları ve gerekse de b oksijenli temiz havası ile her geçen yıl büyük rağbet gören, insanların hem dinlendiği ve hem de eğlendiği Yedikuğular Kuş Cenneti bölgemizde ki bu eşsiz güzellikler ve potansiyel ülkemiz iç turizmine daha etkili ve verimli hizmet verecektir. Yerel dokuyu ön plana çıkaran anlayışla proje çışmarı yürütülüyor. Özellikle aile ve çocuklara yönelik aktivitelere ve sosy anlara ağırlık verilecek up tamamlandığında ülkemiz iç turizminin önemli bir yükünü racak. Proje sayesinde atıl durumda kmış Yedikır Sosy Tesislerimizin onarımlarını yaparak, Kuş gözlemciliği ve fotoğrafçılığı, endemik bitki gözlemciliği, sportif ta bıkçılığı, bisiklet ve doğa yürüyüşü faiyetlerinin yapılmasına anak tanıyacak koruma, kullanma dengesi ile sürdürülebilir bir ternatif turizm cazibe merkezi hine getireceğiz” dedi.

Belediye Başkanı Fatih Üçok, Hedeflerinin Yedi Kuğular Kuş Cenneti bölgesini Türkiye’ye m etmek ve ulus bir Turizm potansiyeline kazandırmak duğunu söyledi.