Sarı, Sözümüz söz dedik
Şehir temizliğine önem veren Amasya Belediyesi temizlik araçlarının sayısını ve gücünü artırarak temizlik filonu büyüttü.
Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, ”Rabbim İnşlah bu araç filomuzu bize başlangıç arak nasip etsin. Vatandaşlarımıza kiteli hizmet üretebilmek için her türlü çışmayı yapıyoruz ve yapacağız. Çünkü hkımız her zaman hizmetin en iyisine layıktır” dedi. Sarı, Hka daha iyi ve hızlı bir şekilde hizmet verebilmek adına araç filonu genişletmeye devam edeceğiz. Sosy kültürel yapıdan çevre düzenlemesine, sosy belediyecilik yapılarından belediyecilik anındaki tüm çışmarımız devam edecektir’ dedi.
Amasya Belediyesi’nin temizlik filona 17 yeni araç daha eklendi. Amasya’nın temizlik işlerini Amasya Belediyesi Temzilik İşleri Müdürlüğü ailesine katılan; (8 yeni çöp kamyonu, 2 tane çöp taksi, 3 tane y süpürücü, 1 tane 18 tonluk arazöz, 1 tane 8 tonluk arazöz, 1 tane damperli kamyon, 1 tane kepçe hkın hizmetine ndu.
Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, “Amasya hkımıza söz verdik, verdiğimiz sözü de yerine getirdiklerini belirterek, Amasya’nın sokakları dar sokaklar dar duğu için her yere çöp konteynırı koyamıyoruz. Bununla mücadele etmek için Amasya Belediyesi araç filarını çoğttı ve sokakların büyüklüklerine göre tip tip araçlar ürettirdi. Amaç hem sokaklara rahat girsin, hem de sürekli çöpleri toplasın. Dar sokaklarda, çöp konteynırı koyamadığımız yerlerde her gün çöp toplamak zorunda duğumuz için çöp arabası oraya yaklaştığında mahleliye, ‘Ben yaklaşıyorum. 5 dakika içerisinde çöpü indir ve ben de çöpü ayım’ diyebileceği bir sistem kuruyoruz. Böylelikle çöpün sokaklarda kış süresini kıstarak hijyene katkıda bulunmuş uyoruz. Amasya’da akıllı temizlik kurz Amasya derken kastımız buydu.” dedi.
Yeni ınan araçlardan uşan konvoy şehir merkezinde gezdirilerek vatandaşlara tanıtıldı.